Dixietä ”Kolmannella Linjalla”

Kuvat: Facebook

10.03.2020 08:42


Matti "Fredi" Siitonen

Jeppaksen tilalla Kirkkonummella kuullaan ke 25.3. klo 19.00 Fredin hittejä New Orleansin Stompersien mausteilla. – Jazz ei ole minulle lainkaan vierasta. Kuuntelin paljon 1960-luvun taitteessa mm. Dave Brubeckiä, Gerry Mulligania ja The Four Freshmeniä, mutta sitten muu musiikki, iskelmä ja folk vei mukaansa, Matti ”Fredi” Siitonen muistelee uransa alkuvuosia.

Mikkelissä syntynyt Fredi (1942) muutti jo pienenä Hämeenlinnaan, missä hän tutustui muutamaan rockia harrastaneeseen nuoreen mieheen. Aloitettuaan kitaransoiton opiskelun hän perusti vuonna 1960 yhtyeen, Five Pennies, mutta ei saavuttanut sen laajempaa mainetta. Tultuaan ylioppilaaksi Fredi työskenteli jonkin aikaa ravintolamuusikkona.

”Kunniakierros”

RUK:ssa Haminassa hän lyöttäytyi yhteen kolmen muun musiikkia harrastaneen kokelaan, George Dolivon, Ismo Sajakorven ja Ilkka Lähteenmäen (Hemming) kanssa.

He perustivat vuonna 1965 lauluyhtyeen, joka esiintyi aluksi nimellä The Stone Faces, mutta muuttui myöhemmin suomalaisittain Kivikasvoiksi. Kvartetin 1970-luvulla esitetty tv-sarja oli Suomen katsotuimpia.

Kivikasvot tekivät vuonna 2015 ”Kunniakierroksen” Kimmo Leppälän suuren Broadway Band -orkesterin kanssa  juhlistamaan 50-vuotista viihdetaivaltaan. Kierroksen aikana Fredille ja Kimmolle syntyi ajatus yhteistyöstä perinteisen jazzin parissa.

Fredi on tehnyt myös menestyksellisen soolouran ja edustanut Suomea kahdesti Eurovision laulukilpailussa. Hän isännöi 2010 -11 SuomiTV:ssä omaa suosittua keskusteluohjelmaansa ”Fredin Vieraana”.

New Orleans Stompers

Vuonna 1990 Sibelius-Akatemiasta valmistunut Kimmo Leppälä on monessa mukana oleva klarinetisti, saksofonisti, säveltäjä ja orkesterinjohtaja.

Hän johtaa Lohjan kaupunginorkesterin viihdekokoonpanoa, soittaa Avantissa ja Ooppera Big Bandissa. Välillä hänet nähdään pienemmissä kokoonpanoissa kuten Lime Hill Quartetissa.

Jeppaksessa Frediä säestävä New Orleans Stompers on Leppälöiden oma ”perhebändi”, jossa Kimmon (cl) lisäksi soittavat isä Alvi Leppälä (sax) ja Kimmon poika Ilkka Leppälä (b) sekä kokeneet konkarit Robi de Godzinsky (p) ja Jukka Järvelä (bjo).

Odotettavissa on todellinen svengaava nostalgiapläjäys. Toivo Kärki opetti aikanaan Frediä: ”Älä unohda koskaan niitä lauluja, joista sinut tunnetaan”.

Tule Jeppakseen kuuntelemaan onko siellä oma suosikkisi mukana…Avaa sydämmesi mulleLaula kanssainJokaiselle joku on kai rakkain..

Jeppaksen tila

KOLMATTA LINJAA TAKAISIN – Jeppas Jazz, keskiviikkona 25.3.2020 klo 19-21
Fredi ja New Orleans Stompers esittävät Fredin hittejä New Orleans mausteilla

Osoite: Jeppas, Kirkkonummi, Jeppaksenhaka 19 A, 02400 Kirkkonummi

Pääsymaksu: 20 eur/hlö, iltapala 10 eur/hlö 
Pöytävaraukset/tiedustelut: Taru Erviö info@jeppas.fi, 0400 802 088

Seuraavat Jeppas Jazzit ke 29.4 ja ke 27.5, klo 19-21.

Takaisin
Translate »