SPJ:n syyskausi Nyyrikissä siirtyi – Djangomania vasta 28.10

Kuvat: JR Mediakirjasto

05.08.2020 20:46


Djangomania vauhdissa

– Suomen PerinneJazz ry:n ravintola Nyyrikin syysohjelmistoa on jouduttu karsimaan kovalla kädellä koronaepidemian takia, pahoittelee tapahtumien tuottaja Jaakko Rinne. – Syksyn ainoa Nyyrikissä pidettävä tapahtuma on näillä näkymin ke 28.10. Aloitamme klo 17.30 yläkerran ravintolasalissa nostalgisella elokuvalla ”VPK:n jamit 10-vuotta osa 1/2”. Sen jälkeen samassa paikassa noin klo 19.00 Djangomanian konsertti. Luvassa on myös kirjaesittely; Eila Kaarresalo-Kasarin muistelmat ”Jazztyttö”. Alakerran jamit on siis peruttu.

Kitaristi Vesa Tompurin vuonna 2005 kokoaman Djangomanian tyylissä yhdistyvät ranskalainen eleganssi, amerikkalainen swing ja hilpeän romanttinen suomalaisiskelmä – mustalaismusiikkielementeillä maustettuna.

Yhtyeeseen kuuluvat Tompurin lisäksi Arto Nybom ja Kari Korpinen. Pojat esiintyvät sekä akustisesti että sähköisesti, niin sisällä kuin ulkona, yksityisesti ja julkisesti, mutta aina antaumuksella ja huumorilla.

Vesa Tompuri (s. 1957) on päivätyönään kustannusjohtaja. Hän perusti vuonna 1997 Aviador-yhtiön, joka keskittyy ammattilehtiviestintään ja tapahtumajärjestelyihin. Musiikin ja kirjallisuuden rakastaja ansaitsee leipänsä tilaustöitä kirjoittamalla.

Arto Nybom (s. 1957) on kunnostautunut viulistina niin kansanmusiikkipiireissä kuin Antti Hytin luotsaamassa kokeellisessa porvoolaisyhtyeessä. Hän keikkailee paljon myös vanhustentaloissa ja lastentarhoissa, mikä häneltä sujuu lastentarhanopettajan koulutuksenkin ansiosta.

Kari Korpinen (s. 1956) on kokenut basson ammattilainen, jolla on muusikkotaustaa niin kaduilta kuin sinfoniaorkestereista sekä big bandeista ja muista jazzkokoonpanoista. Sekä ”lappuja” suvereenisti lukevana että spontaanisti hetkeen tarttuvana muusikkona Korpinen on ollut pitkään kysytty muusikko, oli genre lähes mikä tahansa.

Eila Kaarresalo – Kasari: Jazztyttö

Yhtye kutsuu säännöllisesti vierailijoita keikoilleen. Nyyrikin tapahtumassa 28.10. Djangomanian riveihin istuu suomalaisen jazzhaitarin Grand Old Lady, hanuristi Seija Vesterinen. Hän  taitaa suvereenisti muiden genrejen ohella myös swingjazzin. Seija esiintyy säännöllisesti Djangomania vierailevana solistina.

Vuoden 2009 Jazzdiggariksi valitun Eila Kaarresalo-Kasarin (s. 1942) 520-sivuisen ”Jazztyttö” teoksen arvio löytyy tästä. Jazzrytmien päätoimittaja Osku Rajala mukaan ”Kirja on hurja paketti jazzin soittajia, filmi- ym kuuluisuuksia…. Yhdenlainen elämänkerta, joka hakee tietyiltä osiltaan vertaistaan. Käsinkosketeltavuus jazzin ja suuren maailman julkimoihin on hieno kattaus menneiden vuosikymmenten historiaa… ”

Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Ravintola Nyyrikin Iltatähti, Pohjolankatu 2, 00610 Helsinki (Käpylä)
www.nyyrikki.net, puhelin (09) 757 2299

Takaisin
Translate »