Granissa levynjulkistuskonsertti

Kuvat: Jazzrytmit

07.11.2018 18:17


Grani Big Band

Grani Big Bandin syyskonsertti pidetään la 24.11. klo 19.00 Kauniaisten Uudella Paviljongilla. Illan solisteina esiintyvät Tero Saarti, trumpetti ja Sanni Orasmaa, laulu. Ohjelmassa kuullaan sävelmiä tunnetuista musikaaleista sekä muita mielenkiintoisia kappaleita. Samalla julkaistaan CD-levy The Best of Åke´s Jazz 2017 & 2018. Levyllä on musiikkia kolmesta eri konsertista.

Tero Saarti

Trumpetisti Tero Saartin (s. 1971) musiikillinen toimenkuva on säilynyt läpi hänen uransa tasaisen monipuolisena. Trumpetistin viimeaikaisimpiin meriitteihin kuuluvat osallistuminen Ain’t Misbehavin’ -teatteriproduktioon vuonna 2005.

Saksofonisteista hänen panostaan ovat käyttäneet muun muassa Teemu Salminen septetissään, Paroni Paakkunainen Lars Gullin -tribuuttiprojektissaan sekä Jukka Perko Viisikko-yhtyeessään.

Saarti on soittanut myös muun muassa Jenny Robson Bandin, Mikko Hassisen ja Jussi Fredrikssonin levyillä sekä live-kokoonpanoissa esimerkiksi Riku Niemi Orchestran, Antti Rissasen Jukebox Bandin, Sofia Finnilän ja Espoo Big Bandin riveissä.

Tärkein työpaikka on ollut kuitenkin UMO, jonka riveissä trumpetisti on soittanut ja levyttäyt kohta 20 vuotta. Saarti on opettanut trumpetinsoittoa sivutoimisesti 90-luvun lopulta lähtien, esimerkiksi Sibelius-Akatemian jazzosastolla ja Kuopion konservatoriossa.

Sanni Orasmaa

Sanni Orasmaa (s. 1972) on aktiivinen muusikko, jonka suomalaisuus ja skandinaavisuus näkyy ja kuuluu hänen laulussaan, sävellyksissään sekä opetuksessaan. Viime aikoina hän on keikkaillut paljon Yhdysvalloissa ja Suomessa, ja julkaissut vastikään uuden albuminsa SloMotive-trionsa kanssa.

Vuodesta 2008 asti toiminut SloMotive, jossa Orasmaan lisäksi soittavat perkussionisti Abdissa Assefa sekä kosketinsoittaja Kari Ikonen, teki syksyllä 2012 albumin julkaisun yhteydessä myös Jazzliiton kiertueen. Orasmaa on lisäksi työskennellyt aktiivisesti elokuva-, musikaali- sekä radiotuotantojen parissa ympäri Eurooppaa sekä Yhdysvaltoja.

Grani Big Band soittaa swingin kultakauden ohjelmistoa ja uudempia klassikoita jo 40-vuoden kokemuksella. Orkesterilla on laaja ohjelmisto, josta löytyvät suosikkikappaleeet niin isoihin tanssiaisiin kuin pienimuotoisempaan syntymäpäiväjuhlintaan.

Nykyisin GBB koostuu aktiivisista big band musiikin harrastajista maustettuna muutamilla ammattimuusikoilla. Päämääränä on jatkuvasti laajentaa orkesterin osaamista ja kehittää soittajien henkilökohtaisia taitoja. Tällä hetkellä kapellimestarina toimii loistava Marko Vasama.

Grani Big Band

GBB:n uusimalla levyllä on mm. viime syksyn A Tribute To Ella Fitzgerald -konsertin satoa, missä esiintyi The Petrescu Jazz Trio, Jukka Perko sekä Sonja Lumme. Åken  Jazzfestivaali 2018 ja Uffe Johansson Werren jazzkvartetti solistina Bianca Morales sekä Grani Big Band solistinaan multimuusikko Gunhild Carling Ruotsista. Levyn hinta on 15:-  (tupla-CD) ja on myytävänä lippukassassa.

Grani Big Band syyskonsertti 24.11.2018 klo 19.00

Kauniaisten Uusi Paviljonki, Läntinen koulupolku 3, 02700 Kauniainen

Konserttiliput: 20 eur/kpl,  Rabbe Hjelt,  puhelin 040-90 30000

 

 

Takaisin
Translate »