Jazzmuusikot ja venäläinen kirkkolaulu

Kuvat:

17.03.2009 09:36


Ensi viikonloppuna heitä kuullaan Kirkko soikoon -festivaalin kahdessa kirkkokonsertissa: Mikkonen ja Ounaskari saavat vieraakseen norjalaisen trumpetistilegendan Per Jørgensenin. Viinikainen ja Pettinen kutsuvat mukaansa lyömäsoittajaksi monilahjakkaan Zarkus Poussan.

Searching for Melodies

Searching for Melodies -konsertissa musiikin painopiste on vahvoilla melodioilla, dynamiikalla ja akustisten instrumenttien välisellä vuoropuhelulla. Mikko Pettinen, trumpetti, Teemu Viinikainen, kitara ja Zarkus Poussa, lyömäsoittimet yhdistävät taitonsa perjantaina 20.3. kello 19 Kannelmäen kirkossa, Vanhaistentie 6. Viinikaisen ja Pettisen hienojen sävellysten lisäksi kokoonpano tulkitsee konsertissaan muun muassa Chydeniusta ja Stevie Wonderia sekä paria uutta virsisovitusta.

Venäläistä kirkkolaulua improvisoiden ja mietiskellen

Vanhat venäläiset psalmit ja virret muuntautuvat instrumentaalijazziksi pianisti Samuli Mikkosen, rumpali Markku Ounaskarin ja trumpetisti Per Jørgensen käsissä. Yhtye sukeltaa konsertissaan ikivanhojen venäläisten psalmisävellysten syvyyksiin modernisti ja improvisoiden lauantaina 21.3. kello 20 Mikael Agricolan kirkossa, Tehtaankatu 23  Konsertissa kuullaan muinaisten, anonyymeiksi jääneiden venäläissäveltäjien lisäksi myös teemoja muun muassa Lvovskyn, Turchaninovin ja Mironisitskyn väkevistä melodioista. Luvassa on keskittynyt, mietiskelevä mutta ilmaisurikas konsertti.

www.kirkkosoikoon.fi

Kirkko soikoon -festivaalin järjestää Helsingin seurakuntayhtymä.

 

Takaisin
Translate »