New York Jazz Scene Helsinkiin

Kuvat:

19.02.2018 17:52


Grant Stewart

Suomen PerinneJazz ry:n suunnitelmissa on aloittaa ensi syksynä sarja esityksiä, joissa vierailee loistavia solisteja New Yorkista. Tästä saadaan esimakua ke 21.3 klo 18.00 Cafe Caruselissa. Yksi tämän hetken johtavista tenorisaksofoneista Grant Stewart (s.1971) poikkeaa Venäjän kiertueellaan Helsinkiin.

Torontossa syntynyt Stewart aloitti soittamisen alaluokilla kitaristi-isänsä innostamana. Hän muutti 19-vuotiaana New Yorkiin ja pääsi mm. Donald Byrdin ja Barry Harrisin ohjaukseen. Hänestä tuli nopeasti huippusuosittu ja arvostettu maailmanluokan muusikko. Stewartin voi nähdä New Yorkissa monissa huippupaikoissa kuten Lincoln Center, Birdland, SMOKE, Kitano, Jazz Standard.

Stewart on esiintynyt koko Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa sekä Japanissa, Brasiliassa ja Taiwanissa. Hän oli myös yksi ensimmäisistä jazzmuusikoista, joka on kutsuttu soittamaan historiallisessa Hermitage-museossa Pietarissa. Stewart tunnetaan perinteisen muhkeasta soundista, jota hän värittää sooloissaan kekseliään melodisilla kehittelyillä.

Petri Krzywacki (vas.), Grant Stewart, Wade Mikkola ja Egor Kryukovskikh

Caruselissa Stewartia säestävänä triona toimii basisti Wade Mikkolan kokoama svengiyksikkö. Rumpujen takana SPJ:n yleisölle jo tutuksi tullut hieno rumpali Pietarista, Egor Kryukovskikh. Kitaraa soittaa huippukitaristimme Petri Krzywacki.

Cafe Carusel, keskiviikkona 21.3.2018, klo 18.00 – 21:00
Merisatamanranta 10
Sisäänpääsy on vapaa kaikille.

Takaisin
Translate »