Pohjantie Junior Big Bandin levynjulkaisu

Kuvat: Tuija Hyttinen

09.05.2018 08:36


Pohjantie Junior Big Band

Kuopiolaisen Pohjantie Junior Big Bandin (PJBB) levynjulkaisukonsertti pidetään pe 25.5. Kulttuuriareena 44:ssä Kuopiossa. PJBB aloitti toimintansa syksyllä 2016, kun Pohjantien orkesterit olivat keväällä täyttäneet 40 vuotta. Orkesterissa soittaa viitisentoista nuorta soittajaa, iältään noin 11-20 vuotta. Valtaosa soittajista on 12-14 -vuotiaita.

Kuopiossa on pitkät perinteet puhallinorkesterien big band -toiminnalle. Pohjantien Big Band voitti Suomen Big Band -mestaruuden junior-sarjassa 1984 sekä 1986-1989 ja myöhemmin senior-sarjassa vuonna 1994. Silloisen kapellimestari Hannu Koposen jäätyä eläkkeelle pohjantieläisten big band -toiminta hiipui. ”Juniorit” jatkavat toimintaansa Pohjantien Big Bandin viitoittamalla tiellä.

Einard Weinard -levy on valmistunut yhteistyössä Kuopion Konservatorion rytmimusiikin muusikko- ja musiikkiteknologiaopiskelijoiden kanssa. Nauhoitukset tehtiin marras-helmikuun välisenä aikana Kuopion Konservatorion rytmimusiikin studiolla. Luvassa on svengahtavia ja funkahtavia big-band -musiikin tunnelmia.

Orkesterin nykyinen kapellimestari Krzysztof Dobosiewicz on johtanut mm. Puolan Radion sinfoniaorkesteria, Krakovan filharmonista orkesteria sekä Lahti Sinfoniaa, Ilmavoimien Big Bandia, Jyväskylän kamariorkesteria ja Jyväskylä Big Bandia. Kaikki orkesterin sovitukset ovat myös hänen käsialaansa.

Pohjantie Junior Big Band toimii kuopiolaisen Pohjantien Nuorisomusiikki ry:n alaisuudessa. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus on edistää nuorison musiikkiharrastusta ja tukea toimintaa taloudellisesti. Yhdistys toimii Kalevalan koulun musiikkiluokkien kuoro-, orkesteri- ja yhtyetoiminnan taustayhteisönä.

Pohjantie Junior Big Band pe 25.5. klo 18.00
Levynjulkaisukonsertti, ”Einard Weinard”
Kulttuuriareena 44, Kauppakatu 44, Kuopio
Vapaa pääsy
Järjestäjä: Pohjantien Nuorisomusiikkiyhdistys ry

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
Takaisin
Translate »