Sarpila – Hovi Quartet avaa Caruselin jazzkevään

Kuvat: Jazzrytmit arkisto/Martti Koljonen

19.01.2020 09:12


Antti Sarpila (vas.), Pekka Sarmanto ja Seppo Hovi

– Café Caruselin kauden avajaiskonsertissa pe 7.2 klo 18.00 on heti ”kovat piipussa”, stagella perinnejazzin ja swingin mestarit: Antti Sarpila (cl, sop), Seppo Hovi (p, acc, juonnot), Pekkis Sarmanto (b) ja Jartsa Karvonen (dr), lupaa Suomen PerinneJazz ry:n (SPJ) Pepe Teirikari. Hän tuottaa Caruselin konsertit.

– SPJ:n merelliset jazzillat rantautuivat sulostuttamaan jazzin ystävien pimeitä talvi-iltoja lokakuussa 2013. Olemme järjestäneet Caruselissa noin 50 erilaista jazzkonserttia ja stagella on nähty merkittävä osa maamme perinteistä jazzia soittavista kärkimuusikoista.

– Ensimmäisessä konsertissa 4.10. 2013 ”Kaffilajengi valtasi Café Caruselin kera Helena Siltalan”. Mukana myös konkarit Jukka Haavisto, Heikki Jäntti, Kalle Kaartinen, Raimo Virtanen sekä  Jazz-Veikot, Veikko Hakkaraisen yhtye, Pena Kaartinaho, Ilkka Virto ym. (Lähde: Café Carusel Facebook ). Sen jälkeen lavalla on nähty monia muitakin suomalaisen jazzin legendoja ja taitajia, kuten Pentti Lasanen, Sven Nygård, Vova Shafranov ja Joonatan Rautio.

Café Caruselin tämän kevään esiintyjälista on perinnejazzin ja soulin ystävien unelmaa: Heikki Sarmanto – Legendakvartetti (pe 28.2.), Sami Saari ja Jazzpojat (ke 6.3.), Jay Kortehisto & T-bones (ke 18.3.), Charlotte Kerbs & Wade Mikkola Trio (ke 15.4.) ja Dizzy Queens  (ke 13.5) sekä Uusi Radion Rytmipojat (ma 25.5.), jolloin on myös SPJ:n vuosikokous.

– Jazzin harrastajat pitävät Café Caruselia on erinomaisena tapahtumapaikkana. Sijainti ja kulkuyhteydet ovat ihanteelliset, pysäköintipaikkoja lähistöllä riittävästi. Ravintolassa on rento ilmapiiri, ystävällinen palvelu ja tarjolla kohtuuhintaista hyvää ruokaa. Myös konserttien ajankohta klo 18.00 -21.00, on varsinkin senioreille erittäin sopiva, kehuu Teirikari.

Ari Sarmanto (vas.) ja Pepe Teirikari

Ravintoloitsija Ari Sarmanto (s. 1960), itsekin jazzin ja musiikin ystävä, on tyytyväinen yhteistyöhön SPJ:n kanssa. –  Perustin Café Caruselin 1996 ja olemme säännöllisesti tarjonneet erilaisia musiikkitapahtumia niin pop-musiikkia, klassista kuin jazziakin.

– Saadun palautteen mukaan konsertti-iltamme ovat olleet hyvin suosittuja. Pääsymaksua emme peri, mutta toivomme, että asiakkaamme käyttävät keittiömme palveluja.

Svengaavaa jazzia vaaliva Suomen PerinneJazz ry perustettiin talvella 2012. Yhdistyksen ”isät” ovat Jaakko Rinne ja Seppo Hovi.

Teirikarin mukaan SPJ on järjestänyt yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa eri puolilla Suomea noin 150 konserttia ja jazztapahtumaa.

– Merkittävin niistä on viime syksynä toteutettu neljän konsertin kiertue ”Toivejazzit”, jossa Uusi Radion Rytmipojat orkesteri soitti jäsentemme toivomia kappaleita. Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Lahdessa pidetyissä konserteissa oli maksaneita kävijöitä noin 2000 henkilöä, Teirikari selvittää.

Café Carusel, Merisatamanranta 10, 00150 Helsinki   www.carusel.fi

 

 

Takaisin
Translate »