Süle-kvartetin jazzkonsertti

Kuvat:

27.04.2019 04:19


Süle-kvartetti

László Sülen (piano, sävellys) jazzkonserttisarjan seuraavassa osassa perjantaina 3.5. klo 18 Unkarinkulttuuri- ja tiedekeskuksessa  soi tällä kertaa neljä soitinta. Sülen kvartetissa esiintyvät Iida-Vilhelmiina Sinivalo (sello), Heli Siekkinen (bandoneón) ja Joakim Berghäll (baritonisaksofoni). Ohjelmistossa kuullaan Sülen varta vasten tähän konserttiin säveltämiä kappaleita.

Unkarilainen, 30 vuotta Suomessa asunut pianisti, säveltäjä ja pedagogi László Süle opettaa Metropolia-ammattikorkeakoulussa pianonsoittoa, musiikin historiaa, didaktiikkaa ja säveltämistä. Hän on julkaissut lukuisia levyjä, joista viimeisin, klarinettitaiteilija Mihály Borbélyin kanssa sävelletty ja äänitetty Heartquake julkaistiin vuonna 2018 Unkarissa ja Suomessa.

Iida-Vilhelmiina Sinivalo aloitti sellonsoiton Salon Musiikkiopistossa, josta siirtyi myöhemmin Turun Konservatorioon ammattiopintoihin. Maisteriksi hän valmistui vuonna 2016 Sibelius-Akatemiasta, jossa opiskeli prof. Arto Noraksen ja Timo Hanhisen johdolla. Vuonna 2010 Sinivalo soitti Turun sellokilpailun finalistina. Tällä hetkellä hän opiskelee Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa ja työskentelee laaja-alaisena freelancer-sellistinä.

Heli Siekkinen aloitti harmonikansoiton kolmevuotiaana Keski-Suomen Konservatoriossa. Vielä opintojensa aikaisen viiden Suomen mestaruuden lisäksi hän on sijoittunut kolmen parhaan joukkoon kolmessa MM-kilpailuissa. Heli Siekkinen valmistui Jyväskylän konservatoriosta 2004. Vuonna 2010 Heli debytoi Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesterin bandoneónsolistina soittaen Piazzollan parhaimpia teoksia: Konsertto bandoneónille ja orkesterille.

Multi-instrumentalisti ja säveltäjä Joakim ”Jusu” Berghällin pääinstrumentti on baritonisaksofoni, mutta hän soittaa myös muita saksofoneja ja puupuhaltimia sekä eri yhtyeissään myös muiden soitinperheiden jäseniä. Berghäll tunnetaan muusikkona Ismo Alangosta, Helsinki-Cotonou Ensemblestä sekä Tsuumi Sound Systemistä. Hänen omista yhtyeistään tällä hetkellä aktiivisin on Berghäll Triality yhdessä Kalle Kaliman ja Kari Ikosen kanssa. Parhaimillaan hän valmistelee Dialogues-levysarjaansa, sekä big band -levytystä, jossa hän soittaa vierailevia solisteja lukuun ottamatta kaikkia soittimia itse.

Konsertti on ilmainen, käsiohjelma 5 €.

Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, Kaisaniemenkatu 10, 00100 Helsinki

 

Takaisin
Translate »