Tunnelmallista fadoa ja tasokas illallinen

Kuvat:

13.04.2019 14:44


Sandra Camilo

Huippusuositun fado-laulaja Patricia Costan konsertit viime syksynä ravintola Petiscariassa olivat suuri menestys. Fado on Portugalin kansanmusiikkia, jossa ilmaistaan vahvoja tunteita, se on parhaimmillaan live -esityksissä. Yleisön pyynnöstä Fado-iltamat uusitaan 26. ja 27.4. Hietalahden kauniissa kauppahallissa. Tällä kertaa illan tähtenä esiintyy portugalilainen Sandra Camilo.

Sandra syntyi Lissabonissa ja osallistui pienestä pitäen fado -traditioon. Fado soi kaikkialla ja sitä harrastettiin aktiivisesti. Sandrasta kehittyi jo varhain valovoimainen fadon tulkitsija, fadista. 18-vuotiaana hän esiintyi ensimmäisen kerran televisiossa ja vuotta myöhemmin menestyi hienosti Casa das Artistas -kilpailussa. Sandra on konsertoinut tärkeissä Portugalin konserttisaleissa sekä festivaaleilla ja vieraillut myös ulkomailla.

Sandra Camillo on monipuolinen laulaja, jonka ohjelmistoon kuuluu perinteisen fadon lisäksi myös mm. Portugalin kansanmusiikki. Fadistana hänen taiteellinen esikuvansa on Amalia Rodrigues. Sandran esityksille on leimallista perinteen kunnioitus ja vahva persoonallinen tulkinta. Hänen mukanaan tehdään matka fadon ja Portugalin kansanperinteen syvimpään olemukseen. Tyyli, taito, aitous ja tinkimätön eläytyminen tekevät jokaisesta Sandran esityksestä ainutlaatuisen kokemuksen.

Sandran puoliso Rui Rocha on myös lissabonilainen fado -laulaja, kitaristi ja musiikinopettaja. Hän on tunnettu fado -kulttuurin kehittäjä ja kuuluisa säveltäjä. Tiago Manuel Brás Lopes on hänkin kotoisin Lissabonista. Tiago on multi-instrumentalisti, jonka pääsoitin on Portugalin kitara. Ahkeran esiintymisen ohella hän toimii myös fado -musiikin opettajana.

Fado-iltamat 26. ja 27.4.2019 klo 18.00 ravintola Petiscaria, Hietalahden halli, Lönnrotinkatu 34, 00180 Helsinki

Tiago Manuel Brás Lopes (vas.), Sandra ja Rui Rocha

Esiintyjät:
Sandra Camilo – Fadista
Rui Rocha – laulu ja kitara
Tiago Manuel Brás Lopes – Portugalin kitara

Liput:
– VIP -lippu 69,00 eur, sisältää Fado Shown ja huippukokki Carlos Henriquesin 3-ruokalajin erikoispäivällisen.
– Peruslippu alkaen 39,50 eur, sisältää Fado Shown

Tilaisuudessa on A-oikeudet.  Tiedot allergioista ja erityisruokavalioista 19.4.2019 mennessä sähköpostilla: mercado@petiscaria.fi

Takaisin
Translate »