Tunnelmallista jazzia ja tasokasta ruokaa

Kuvat: EV:n FB/JR

20.02.2020 12:31


Ravintola Petiscrarian kevään jazzilloissa jatkuu kiinnostavien laulusolistien esittely. Perjantaina 28.2 klo 19.00 vuorossa on nuori ja valovoimainen Eva Vikman. Hän julkaisi juuri itse tuottamansa esikoisalbuminsa ”Iltaa, hyvää iltaa”. Evaa säestää kaksi suomalaisen jazzin luottokompparia Ilkka Hanski, basso ja Pekka Mesimäki, piano.

Hämeenkoskella vuonna 1989 syntynyt Eva on suomalainen laulaja ja lauluntekijä. Esiintymiset hän aloitti 5-vuotiaana muusikkoisänsä, Eero Vikmanin (1957–2004) jalanjäljissä ja on keikkaillut 16-vuotiaasta lähtien säännöllisesti erilaisissa kokoonpanoissa. Laulujen tekemisen Eva aloitti 12-vuotiaana ja on säveltänyt ja sanoittanut kappaleita paitsi omaan ohjelmistoonsa, myös musiikkinäytelmiin.

Eva Vikman on uuden sukupolven lahjakkaimpia laulajia Suomessa. Hän on tullut tunnetuksi raikkaana ja sävykkäänä tulkitsijana. Erityisesti viime vuosina hän on noussut esiin suomalaisten 1950 – ja 60 -luvun jazzahtavien klassikoiden tulkkina. Evan singlet ”Niin aikaisin” ja ”Itke en lemmen tähden”, ovat löytäneet nopeasti tiensä kuulijoiden sydämeen.

Helmikuun 28 päivä kuullaan Evan ihania evergreenejä sekä omia pop-jazz -kappaleita, perinteisiä jazzstandardeja unohtamatta. Rinnalla soittava huippuduo, pianisti Pekka Mesimäki ja basisti Ilkka Hanski tyylittelevät unohtumattomiin klassikoihin svengaavia sävyjä, latinomaustein.

Petiscaria on portugalilaisiin herkkuihin erikoistunut kahvila, ravintola ja viinibaari Hietalahden kauppahallissa. Portugalilla on vahvat perinteet maukkaasta ruoanlaitosta, ja sen merkitys viinintuottajana kasvaa koko maailmassa.

Ravintolassa tarjoillaan lounasta arkisin klo 11-15. Muina aikoina käytössä on A la carte lista. Petiscarian bravuuri on aidosta kalaliemestä valmistettu lohikeitto paahdetun ruisleivän kera. Portgalilaisten viinien hinta/laatu on tunnetusti kohdallaan!

Osoite: Hietalahden kauppahalli, Lönnrotinkatu 34, Helsinki

Vapaa pääsy!

Kevään solistivieraat:
– pe 31.1. Ami Aspelund
– pe 28.2. Eva Vikman
– ti 3.4. Nina Lindroos
– pe 24.4. Anna Inginmaa
– pe 15.5. Mikael Konttinen

Takaisin
Translate »