Vahvaa naisenergiaa – jo yli 20 vuotta!

Kuvat:

21.02.2009 08:09


Yhtye perustettiin Kuopion musiikkilukiossa jo vuonna 1981. Nykyisessä kokoonpanossaan HMS on esiintynyt v:sta 1989 ja juhlii siis jo yli 20-vuotista taivaltaan. Kulttuuritehdas Korjaamon konsertissa sähäkkää naisenergiaa tulee tasapainottamaan UMOn miehinen kokoonpano Kirmo Lintisen johdolla.

How Many Sistersin yhteistyö UMOn kanssa alkoi v. 1994 yhdessä toteutetun konserttiprojektin myötä. UMOn riveistä HMS löysi yhteistyökumppanikseen myös Lintisen, joka on tehnyt kolmikolle sovituksia ensitapaamisesta lähtien.

Korjaamon konsertissa painopiste on Kähärän ja Lintisen sävellyksissä ja sovituksissa. Konsertissa tullaan kuulemaan myös Anna-Leena Härkösen teksteihin sävellettyjen kappaleiden kantaesityksiä. Yhtyeen vahvasti omaäänisessä ja tunnistettavassa sävelkielessä sekä tyylillisesti rikkaissa ja vivahteikkaissa sovituksissa voi kuulla vaikutteita niin kansanmusiikista, jazzista kuin klassisestakin musiikista.

How Many Sistersin tavaramerkkinä on jäljittelemätön ja erottuva sointi: kolme ääntä, jotka soivat yhdessä kuin yksi soitin. Suuren yleisön tietoisuuteen yhtye lauloi itsensä v. 1992-1993 lähetetyn Pellit auki -ohjelman house bandina. HMS herätti jo silloin huomiota korkeatasoisilla, laaja-alaisilla ja huumoria ilmentäneillä numeroillaan. Yhtye on kaihtanut musiikillista lokerointia, ja repertuaari on vaihdellut schlagereista etnoon ja säestävät kokoonpanot big bandeistä sinfoniaorkestereihin.

YLE radioi konsertin.

Story Lines
To 26.2. klo 20:00, Korjaamo, Vaunusali (Töölönkatu 51 a)
UMO & How Many Sisters
Kpm Kirmo Lintinen
Liput 20/15 euroa
Ennakot: Tiketti ja Lippupiste

Takaisin
Translate »