Aki Rissanen Trio – Amorandom

Kuvat:

03.06.2013 14:44


Petri Ruikka, Aki Rissanen, Teppo Mäkynen ja Antti Lötjönen

Aki Rissanen Trio esittää harvoin kuullun audiovisuaalisen Amorandom-keikkasettinsä Helsingissä Eerikinkadulla sijaitsevassa Andorra -elokuvateatterissa. Rissasen kokoonpanon esiintymiskonsepti on Amorandom, ”elokuvaelma jazztriolle ja videotaiteilijalle”. jossa itse animaatioelokuva esitetään myös kokonaisuudessaan, Dubrovnikin puolella lavalle nousevat Mopo ja We Jazz Talk Show.

Aki Rissanen Trion keikkasetti sijoittuu tällä kertaa Andorran tunnelmalliseen elokuvateatteriin. Puitteet on valittu sisällön ehdolla, sillä pianisti Rissanen, basisti Antti Lötjösen ja rumpali Teppo Mäkysen muodostama nimekäs triokokoopano esiintyy visualisti Petri Ruikan kera audiovisuaalisen Amorandom-konseptinsa puitteissa.

Amorandom on vuonna 2012 valmistunut lyhytelokuva, jonka ovat ohjanneet Tuula Leinonen ja Antti Peränne. Elokuva jäi suomalaisen animaation edelläkävijöihin kuuluneen Peränteen viimeiseksi. Amorandom kertoo tarinan kahden ihmisen kohtaamisesta, peilaten elämän arvaamattomuutta ja kohtalon mahdollisuutta. Reilun kahdeksan minuutin mittainen Amorandom esitetään ennen Aki Rissanen Trion konserttia. Animaatioesityksen jälkeen jazztrio ja videotaiteilija purkavat elokuvan pieniksi palikoiksi ja rakentavat niistä toisen toisen, vaihtoehtoisen maailman. Näin elokuvaelma alkaa elämään omaa elämäänsä vuorovaikutuksessa yhtyeen ja konserttiyleisön kanssa. Musiikillisesti Rissanen trioineen vierailee myös miehen tuoreen Aleatoric-levyn maailmassa.

Dubrovnikin puolella esiintyvä Mopo on mainioon nousukiitoon ponkaissut triokokoopano, jonka omaperäinen ”punk-jazz” on kerännyt yhtyeelle nopeaan tahtiin varsin laajan kannattajajoukon. Saksofonisti Linda Fredrikssonin, basisti Eero Tikkasen ja rumpali Eeti Niemisen muodostaman Mopon viimevuotinen debyyttilevy Jee! nousi Emma-ehdokkaaksi ja albumi saa nyt julkaisunsa myös kansainvälisesti brittiläisen Edition Recordsin kautta. Linda Fredriksson pokkasi hiljattain myös Kritiikin kannukset -tunnustuksen. Mopo ilmentää vahvasti uuden polven suomalaiseen jazziin parhaimmillaan liitettyä ennakkoluulottomuutta ja oman äänen etsimistä. Yhtyeen energiset keikat käyvät tästä mainiona esimerkkeinä.

Illan avaavan Aki Rissanen Trion ja sen päättävän Mopon väliin Dubrovnikissa asettuu We Jazz Talk Show. Konsepti lanseerattiin menestyksekkäästi viime lokakuussa Timo Lassy Bandin loppuunmyydyn kolmen keikan levynjulkaisukonserttien sarjan yhteydessä ja puheohjelma tekee nyt odotetun paluunsa. We Jazz Talk Show pyrkii heijastelemaan ajankohtaisia aiheita jazzin parista ja sen liepeiltä normaalia paneelikeskustelua viihteellisemmin. Tämänkertaiset vieraat tarkentuvat lähempänä tapausta ajankohtaisten aiheiden paljastaessa itsensä. Talk Show’ta isännöi We Jazz Oy:n toimitusjohtaja ja Bassoradion Lauantaijatseista tuttu Matti Nives, mukana musiikkivieras.

We Jazz

Ke 5.6. klo 19 Andorra & Dubrovnik (Eerikinkatu 11, Helsinki)

LIVE: Aki Rissanen Trio ”Amorandom”

LIVE: Mopo

We Jazz Talk Show : Matti Nives, Annamaija Saarela ja Panu Savolainen

Liput 19 eur, ennakot Tiketti.

Takaisin
Translate »