Caruselissa svengaa upeasti

Kuvat: Martti Koljonen

07.05.2019 13:13

Swing Memories JazzBand -oktetti solisteina laulaja Minna Lasanen ja harmonikkataiteilija Seija Vesterinen esiintyvät ke 8.5. klo 18 Café Caruselissa. – Minnan jazz-laulajan taito ja kokemus soveltuu erinomaisesti yhtyeemme svengaaviin standardeihin. Toinen solistimme suomalaisen jazzhaitarin Grand Old Lady Seija Vesterinen täydentää hienosti neljän puhaltajan sektiosoundia, kehuu oktetin perustaja Jaakko Rinne.

–  Orkesterimme ajatuksena on olla vanhan swing-musiikin ja jazzahtavien standardien ”maahantuoja” sekä myös suomalaisten hittien esittäjä, tiivistää Jaakko Rinne SMJB:n  filosofiaa. – Olemme lähinnä rytmiorkesteri, joka pyrkii tekemään neljän puhaltajan sovitukset omin voimin.

Monessa mukana oleva Rinne perusti orkesterin kolmisen vuotta sitten. Hänet tunnetaan lukuisten jamien organisoijana sekä mm. suositun DRB Swing Bandin vetäjänä ja Suomen PerinneJazz ry:n isänä. – Tarve uudelle orkesterille tuli, kun lähes 50 vuotta vanhan DRB Swing Bandin toiminta alkoi hiipua ja siirsimme sen ”unille”.

VTKK:ssa, Rank Xeroxilla ja Unisysillä siviiliuransa tehnyt Rinne kiinnostui musiikista jo koulupoikana. – Isoisäni oli kovan sarjan kirkkomuusikko (dir.cant.) ja opetti minulle pianon soiton alkeet. Ensimmäisiä koulubändejä ja lauluyhtyeitä perustimme Jani Uhleniuksen kanssa ja lauloin Joonas Kokkosen kuorossa kulttuuriperinteikkäässä Järvenpään Yhteiskoulussa.

VTKK oli aikaansa edellä ja suhtautui myönteisesti henkilökunnan harrastuksiin jo 1960-luvulla. Musiikkikerhomme sai treenitilat ja soittimia, näin kehittyi ”Data Rhythm Boys”. Nimi modernisoitui myöhemmin DRB Swing Bandiksi.

Café Carusel, ke 8.5.2019 klo 18.00 Merisatamanranta 10, 00150 Helsinki. Vapaa pääsy.

Swing Memories JazzBand: Risto Oinaala (tp), Jarmo Rouvinen (as), Jarmo Karamäki(ts), Seppo Olkkonen (brs), Jaakko Rinne (p), Jarmo Nissinen( g), Harri Virtamo (b) ja Juha Salminen (drm) sekä Minna Lasanen (voc) ja Seija Vesterinen (acc).

Järjestäjä: Suomen PerinneJazz ry

 

 

 

 

 

Takaisin
Translate »