Coolin ja bebopin risteyksessä

Kuvat: Markus Jylhä

15.01.2014 10:02


Jussi Lampela

Säveltäjä Jussi Lampelan luotsaama kotimaisen jazzin luottonimistä koostuva Jussi Lampela Nonet isännöi Kanneltalossa kovatasoista konserttisarjaa, sarja jatkuu keväällä 2014 kolmen konsertin verran.

Kevään ensimmäinen solistivieras on viime vuosina erittäin paljon näkyvyyttä saanut saksofonisti Timo Lassy. Lassyn oma musiikki ammentaa vaikutteita 50-60 lukujen jazzista, soulista ja r&b:stä tuoden ne tähän päivään. Tämä erittäin svengaava, persoonallinen tyylien sekoitus on houkutellut jazzmusiikin piiriin paljon ihmisiä jotka eivät ehkä aikaisemmin ole jazzia paljoakaan kuunnelleet. Timon maanläheinen tyyli ei jätä ketään kylmäksi, ja suosio on ollut laajaa sekä Suomessa että ulkomailla. Konsertissa kuullaan sekä Lassyn että Lampelan originaaleja, uusina sovituksina tätä iltaa varten.

Jussi Lampela tunnetaan arvostettuna ja laaja-alaisena säveltäjänä ja sovittajana. Kanneltalon konserteissa esiintyvä Jussi Lampela Nonet tuli esille Ricky-Tick Recordsin julkaisemalla vuoden 2010 levytyksellä Lampela X Eskola, jossa yhtyeen solistina kuultiin trumpetisti Jukka Eskolaa. Eskolan lisäksi muita Lampelan pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita ovat mm. Vantaan Viihdeorkesteri, UMO Jazz Orchestra, Teppo Mäkynen ja Pessi Levanto.

Tulevasta sen verran että syksyllä 2014 saa ensiesityksensä Kansi Auki-pianofestivaalilla Lampelan uusi jazzvaikutteinen pianokonsertto, solistinaan Iiro Rantala.

Jussi Lampela Nonet + Timo Lassy: Coolin ja Bebopin risteyksessä.

Ti 4.2.2014 klo 19, Kanneltalo (Klaneettitie 5, Helsinki)

Liput 20 €, ennakot Lippupalvelu ja Kanneltalo

 

Jussi Lampela Nonetin muusikot:

Jukka Eskola, trumpetti / Ari Jokelainen, alttosaksofoni / Petri Puolitaival, baritonisaksofoni ja huilu / Tero Toivonen, käyrätorvi / Antti Rissanen, pasuuna / Miika Jämsä, tuuba / Riitta Paakki, piano / Ville Herrala, kontrabasso / Jussi Lehtonen, rummut

Jussi Lampela Nonetin kevään muut Kanneltalon konsertit ovat 4.maaliskuuta (solistina Antti Sarpila) ja 15.4. (solisteina Mari Palo, Sami Pitkämö ja Jukka Eskola)

Jussi Lampela kertoo iltojen teemoista ja musiikista blogissaan:

http://jussilampelanonet.tumblr.com

Nonetin Facebook-sivut:

http://www.facebook.com/JussiLampelaNonet

 

Takaisin
Translate »