Eclipse Jazz Clubin kevätkausi

Kuvat: Matti Komulainen

05.02.2019 11:39


OK:KO

Eclipse Jazz Clubin kevätkausi tuo Kulttuuriravintola Kiven näyttämölle nosteessa olevia kvartetteja ja huippuluokan saksofonisteja. Luvassa on kaksi albumin julkaisukonserttia, joten klubin ohjelmisto on tältä osin jälleen ajan hermolla.

Eclipse -klubin kevätkausi sai jo lähtölaukauksensa 15.1. kun Kulttuuriravintolassa vieraili Spotifyn ja Radio Suomen soittolistoilla hienosti menestynyt pop-jazzyhtye Syskofrenia. Kevään muut artistit edustavat kenties klassisempaa jazzilmaisua, mutta ovat kaikki liikenteessä allaan tuoreet julkaisut. Huippuluokan saksofonistit tuovat kaikkiin yhtyeisiin virtuositeettia.

OK:KO -yhtye vieraili Eclipse -klubilla viimeksi vuosi sitten, ja nyt kvartetti palaa Tampereelle uunituoreen levyn myötä. 22. helmikuuta julkaistavan ”Syrtti” -albumin kiertue lähtee liikkeelle yhtyeen saksofonisti Jarno Tikan kotikaupungista Tampereella. Eclipse -klubi isännöi ylpeänä kiertueen avauskonsertin tiistaina 12.2.

Pianisti Tuomas J. Turunen on tullut jazzyleisölle tutuksi mm. Aili Ikosen ja Elena Mindrun kokoonpanoista, mutta viime syksynä julkaistu ”Megetme” -albumi nosti myös Turusen oman yhtyeen valokeilaan. Mukana sekä levyllä että konserteissa on mm. UMO Jazz Orchestrassa vaikuttanut huippufonisti Manuel Dunkel. Tuomas J.Trio yhdistelee klassisen pianotrion sekä Dunkelin myötä myös kvartettikokoonpanon parhaita ominaisuuksia. Yhtyeen rytmiryhmän muodostavat tuore Jazz-Emma -ehdokas Jori Huhtala (kontrabasso) sekä rumpali Tuomas Timonen.

Kontrabasisti Janne Tuovinen on puolestaan koonnut ympärilleen loistavista soittajista koostuvan yhtyeen. Jean Erik -nimeä kantavan projektin puhallinmaestrona toimii Ted Curson -palkinnon 2017 voittanut Pauli Lyytinen, ja pianisti Artturi Rönkä sekä rumpali Anssi Tirkkonen täydentävät huippulaadukkaan kokoonpanon. Konsertin aikaan yhtyeellä on allaan uunituore debyyttialbumi ”This is Jean Erik”, joka ilmestyy 22.3.

Kevätkauden päätöskonsertti pidetään 14. toukokuuta ja tuon konsertin ohjelmasta tiedotamme myöhemmin artistikiinnityksen varmistuttua.

 

ECLIPSE JAZZ CLUB @ Kulttuuriravintola Kivi

Ti 12.2. OK:KO – albumin julkaisukonsertti  
Ti 26.3. Tuomas J.Trio & Manuel Dunkel  
Ti 09.4.
Jean Erik – This is Jean Erik -levyn julkaisukonsertti
Ti 14.5. TBA

Kaikki konsertit Tampereen Teatterin Kulttuuriravintola Kivessä klo 19.30
Liput 15€ ennakkoon tai ovelta alkaen tuntia ennen konserttia.
Ennakkolippuja saatavilla osoitteesta:
https://eclipsejazzclub.bandcamp.com

Takaisin
Translate »