Häiriöjatsit

Kuvat:

26.06.2014 11:00


Patric Thorman (Photo: Lars Jo|ênsson)

Viidennen kerran Tampereella torstaina 10.7.2014  järjestettävä marginaalisen jatsin iltama, Häiriöjatsit, sijoittuu perinteisiin nojaten jälleen Ravintola Telakkaan. Pääjärjestäjä, Kissankusi Records, hoitaa asioita kaukosäätimellä Pohjanmaan suunnalta, mutta käyttää surutta hyväksi paikallisia toimijoita ja muita yhteistyökumppaneita kuten Fly Rite Festival, Annamaija Music Company, Mental Alaska ja Validi Sekmentti Porista.

Periaatteena tapahtumalla on että illan aikana olisi vähintään yksi ulkomaalainen esiintyjä, suomalaisen kaartin lisäksi. Aiempina vuosina esiintyjinä ovat olleet mm. saksofonistit Peter Brötzmann, Ken Vandermark ja Alan Wilkinson. Tänä vuonna tämän tontin hoitaa ruotsalainen basisti Patric Thorman.

Periaate tapahtumalle oli alunperin se, että kun jotain haluaa livenä nähdä, niin onhan se homma itse hoidettava. Myös hintapolitiikka pitää olla anti-elitistinen eli lipun hinta pysyy kympissä vaikka John Coltrane tulisi haudan takaa keikalle.

10.7.2014 TORSTAI, Telakka, Tampere – klo 21 – liput 10 €

PATRIC THORMAN (swe) vs. RAUHALA/LAIHONEN

PAANIN KUORO

UMPISIPPOLA

PATRIC THORMAN – kontrabasso (SWE)

Ruotsalainen 31-vuotias Thorman on omaperäisistä ideoista ja basson ulkoisista vekottimista huolimatta aina ollut kiinnostunut myös perinteikkäästä soitannasta. Suurella energialla, tarkalla vuorovaikutuksella ja kokeilunhalulla hän luo mielikuvitusrikasta kokeilevaa musiikkia. Parikymmentä maata kiertäneenä ja lukuisia soittokumppaneita myöhemmin päätyy Thorman jälleen kerran Suomeen lavalle nyt tovereinaan suomalainen kaksikko Black Motorin rytmiryhmästä.

SIMO LAIHONEN – rummut / VILLE RAUHALA – kontrabasso

Löytyykö Black Motorin taipuisasta rytmistä, raa´asta voimasta ja ajoittain jopa herkästä soundista vastusta Thormanin bassolle? Ihan varmasti, vaikka nyt fonisti Sippola hoitaa muita tehtäviä on Laihosen ja Rauhalan paikka näyttää tietä Telakan yöhön.

PAANIN KUORO

Nyt lähti iso vaihde päälle. Paanin Kuoron underground freejazzhässäkkä voi jonkun verran herättää ihmetystä välittömällä ja ehkei niin akateemisella soitollaan. Jäämme odottavalle kannalle ja toivomme kohtaavamme äänekkään muurin, jonka ylittäminen vaatii sietokykyä ja epäinhimillisiä voimia. Toisaalta voimme myös päätyä kuulemaan herkkyyttä jota itse yhtye, sen monissa muodoissaan, ei ole päässyt aiemmin kohtaamaan.

UMPISIPPOLA

Pena Dassum tuolta Turun suunnalta on paukuttanut erityyppistä kotitekoista lyömäsoitin katrastaan ja väännellyt meluisia namikoita vuosien ajan nimellä UMPIO. Jostain syystä kutsua Häiriöjatseille ei ole tullut. Korjataan asia ja heti! Kaveriksi lavalle määräätään voimafonisti Sami Sippola, jonka murea soundi tuo mielenkiintoisen vastakohdan Dassumin napakalle äänimaisemalle.

Takaisin
Translate »