JAZZ MASTERS 2021 juhlakonsertin esiintyjiä

Kuvat:

01.04.2021 16:45


NEA:n JAZZ MASTERS mainoslogo

Vuotuiset jazzpalkinnot on jaettu USA:ssa. Viime vuoden tapaan juhlakonsertti nähdään virtuaalisena. Tapahtuman isäntänä on edelleen San Franciscossa toimiva SFJAZZ.  Streemausajankohta on huhtikuun 22. päivä klo 20 USA:n itärannikon aikaa, joka on Suomessa klo 03.00 seuraavana aamuna. Jos ei satu olemaan tuolloin hereillä, konserttitaltiointi on nähtävissä jälkikäteen arts.gov -sivustolla.

Vuodesta 1982 alkaen the National Endowment for the Arts (NEA) on jakanut yhteensä 161 tunnustuspalkintoa jazzmuusikoille ja alan toimijoille. NEA:n arkistosta löytyy paljon tietoja lähes sadan palkitun henkilön osalta.

Kuten jo aiemmin tuli todettua Jazzrytmeissä, vuoden 2021 Jazz Masters- palkinnon saajia ovat Terri Lyne Carrington, Albert ”Tootie” Heath, Phil Schaap ja Henry Threadgill.

Nyt juhlakonsertin ohjelma alkaa olla valmis. Yli kahdenkymmenen esiintyjän joukosta löytyy monia tuttuja nimiä kuten Wynton ja Jason Marsalis, Joe Lovano, Danilo Pérez ja David Virelles.  Housebändinä toimii nuoriso-orkesteri SFJAZZ High School All Stars. Videotervehdyksen lähettävät mm. Herbie Hancock, Charles Lloyd, Wayne Shorter, Jon Faddis ja Jason Moran.

Kannattaa katsoa!

 

 

Takaisin
Translate »