Jazzia kirkkouruilla

Kuvat:

22.07.2017 15:23


Barbara Dennerlein

Urkuvirtuosi Barbara Dennerlein näyttää Lahden Kansainvälisillä Urkuviikoilla 11.8.2017, kuinka kirkon urut taipuvat jazziin.

Münchenissä syntynyttä Barbara Dennerleinia kiehtoi jo lapsena hammond ja niinpä kotiin ilmestyi legendaarisena pidetty hammond B3 joululahjaksi Barbaralle. Tästä lähti Barbaran tutkimusmatka musiikin maailmaan ja hän alkoi jo 15-vuotiaana kierrellä soittamassa omia sävellyksiään yleisölle. Taiturimainen Barbara rikkoo rajoja niin instrumenttien kuin musiikin taiturimaisena tulkkina.

Hammondin lisäksi Barbara Dennerlein rakastui mahtavaäänisiin urkuihin. Siitä lähtien hän on sykähdyttänyt yleisöä ympäri maailman mm. omilla jazz-sävellyksillään, joissa mukana on aina myös hammond. Barbara on ahkera säveltäjä, sovittaja ja levyttäjä, joka uskaltaa rikkoa rajoja. Parhaillaan hän suunnittelee DVD:tä, jossa hän esiintyy uruilla ja hammondilla B3, joko soolona, duona, triona, kvartettina, kvintettina tai täyden orkesterinauhoituksen säestämänä. Barbara käyttää mestarillisesti urkujen pedaaleja hyväkseen ja saa esiin instrumentin äärettömän voiman, varsinkin hänen omissa teoksissaan. Tulos on henkeäsalpaava. Barbara Dennerlein vie kuulijat uuteen sointimaailmaan, jossa on sekoitus jazzia ja klassisia elementtejä.

Barbara Dennerlein on esiintynyt Yhdysvalloissa sekä ahkerasti Euroopan tärkeissä kirkoissa ja konserttisaleissa , joissa hän on enimmäkseen esittänyt omia sävellyksiään.

 

Lahden Kansainvälinen Urkuviikko
Barbara Dennerlein (DE) – Pipe Jazz Organ
Perjantaina 11.8.2017 klo 19:00
Ristikirkko, Kirkkokatu 4, Lahti

Liput 20 €

Takaisin
Translate »