Jazzkerho herättää musiikkikattauksellaan – 35 vuotta täynnä

Kuvat: Olli Suutela

27.08.2019 20:11


Mikko Innanen

Tänä vuonna Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho juhlii 35-vuotista toimintaansa. Pääkonsertti on lauantaina 7.9. Uppalassa. Juhlan ohjelmistoon on haettu erilaista ja monipuolista musiikkitarjontaa. Esille pääsevät eri genret, joita halutaan verrata nykyjazziin. Esiintyjien musiikkityylisuunnilta haetaan kiinnostavaa ”konfliktia”.

Juhlapuheen pitää säveltäjä, valtion musiikkitoimikunnan puheenjohtaja Kimmo Hakola.

Raili Peltonen cembalo ja Jussi Peltonen sello soittavat barokkimusiikkia

Tampering esittää uutta musiikkia, jota johtaa vahva inspiraatio kunnianhimoiseen esittämiseen ja tulkitsemiseen. Mikko Innanen Tripot improvisoi vapaasti. Kokoonpanoon kuuluu Mikko Innanen saksofoni, Antti Lötjönen basso ja Mika Kallio rummut.

Näin kaikki alkoi  

Ryhmä ylistarolaisia ja isokyröläisiä tapasi toisiaan vuosittain Porin jazzfestivaaleilla. Heillä oli siellä ”leiri”, jossa he hengailivat. Syntyi ajatus perustaa yhdistys, kun diggareita oli niin monta samalta suunnalta. Yhdistys perustettiin, ja nimi saatiin Kaukolan taajamasta.  Tavoitteena oli syventyä rakastettuun musiikkigenreen. Tämä tapahtui mm. pitämällä esitelmiä, järjestämällä konsertteja ja elokuvailtoja. Toimintaa oli kirjastossa, elokuvateatterissa ja ravintolassa. Yhdistys järjesti pikkujouluja, joissa jaettiin jo legendaariseksi muodostunutta Jazztorvi-tunnustuspalkintoa ansioituneille jazzaktiiveille.

Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho liittyi pian Suomen Jazzliittoon, jossa kovasti hämmästeltiin pienen paikkakunnan aktiivisuutta.

Hienoja hetkiä  

Yhdistyksen järjestämä Kalliojärvi jazz & blues -tapahtuma järjestettiin 17 kertaa. Siellä esiintyi Suomen merkittävimmät kokoonpanot, mm. UMO, Claes Andersson trio, Lenni-Kalle Taipale Group, Dallapé, Piirpauke, Honey B & T-bones, Pepe Ahlqvist, Eero Raittinen, Trio Töykeät, Erja Lyytinen, Raoul Björkenheim, Jukkis Uotila Band ja Anna-Mari Kähärä & Pekka Kuusisto ja Marzi Nyman. Huippuhetki oli, kun esiintymään saatiin norjalaisen Arild Andersenin trio. Tapahtuma veti huippuvuosinaan 600 kuulijaa ympäri maakuntaa.

Jazzkerhon toiminta muutti muotoaan 2015 kun Plop eli Mikko Innasen luotsaama trio esiintyi noin 40 ihmiselle loppuunmyydyssä kotikonsertissa. Kotikonserttien tähtihetkiin lukeutuu maailmanluokan jazzviulisti Dominique Pifarélyn intiimi improvisaatio.

Nyt juhlitaan 35-vuotiasta jazzkerhoa rajoja rikkovalla ohjelmistolla, sillä on ymmärretty, että musiikin tyylisuunnat ovat usein veteen piirretty viiva.

Liput à 20 €. Ennakkoon 050 5543964 / ylistarojazz@netikka.fi

Takaisin
Translate »