Jazzlaulaja Jeri Brown Kanadasta esiintyy Helsingissä

Kuvat:

05.05.2014 18:24


Jeri Brown (Photo: Buddy Holland)

Ranskalaiseen julkaisun, Jazz Magazinen, maailman kaikkien aikojen 50 parhaimman jazzlaulajan joukkoon valitsema Jeri Brown Kanadasta vierailee Helsingissä toukokuun puolivälissä. Brown esiintyy The Great Helsinki Swing Big Bandin solistina Malmitalolla 14.toukokuuta klo 19 sekä Storyville Jazz Clubilla yhdessä Janne Maarala Quintetin kanssa 16. ja 17. toukokuuta klo 22.

Vuonna 1952 Missourissa, Yhdysvalloissa syntynyt ja nykyään Montrealissa, Kanadassa asuva Jeri Brown aloitti julkisen esiintymisensä jo kuusivuotiaana. Sittemmin hän on saanut maineen yhtenä jazzmaailman ”taiteellisimpana” (engl. ”artistic”) laulajana. ”Valitsen laulun ja työstän sitä omalla tavallani. Rakastan musiikillisen hetken haastetta, sen välitöntä läheisyyttä”, Jeri kertoo. Brownin ääniala on valtavan laaja, äänenkäytön dynamiikka joustavaa ja erilaistan värisävyjen käyttö rikasta ja monipuolista. Hänen laaja kokemus ja osaaminen ulottuu perinteisestä jazztraditiosta ja amerikkalaista ikivihreistä kokeilevaan ja moderniin avantgardeen, popmusiikista gospeliin sekä klassisesta laulusta musikaaleihin.

Kapellimestari Antti Rissasen johtaman The Great Helsinki Swing Big Bandin solistina Jeri esittää Malmitalolla upean valikoima tuttuja jazzklassikoita, kuten Our Love Is Here To Stay, My Funny Valentine, Route 66, In a Sentimental Mood ja One Note Samba. The Great Helsinki Swing Big Band on vuonna 2005 perustettu ammattimuusikoista koostuva orkesteri, jonka Malmitalon konserttisarja on ollut huippusuosittu vuodesta toiseen. Orkesteri on esiintynyt myös neljässä loppuunmyydyssä konsertissa Helsingin Musiikkitalon pääsalissa, solistinaan mm. lauluyhtye New York Voices.

Janne Maarala (Photo: Sini Pennanen)

Janne Maarala (Photo: Sini Pennanen)

Jeri Brown esiintyy myös pianisti Janne Maarala kvintetin solistina Storyville Jazz Clubilla kahtena iltana (16.5 ja 17.5.) Idea laulajan Suomen vierailusta syntyi Brownin ja Maaralan kesken noin vuosi sitten, jolloin he tutustuivat toisiinsa internetin kautta eräässä musiikkialan koulutustapahtumassa. Molemmat muusikot tapaavat pian toisensa ensimmäistä kertaa ”livenä” ja odottavat innostuneesti yhteisiä esiintymisiä viikon aikana – Maarala toimii myös The Great Helsinki Swing Big Bandin pianistina.

Jeri Brown on esiintynyt monikymmenvuotisen uransa aikana lukuisilla jazzfestivaaleilla sekä USA:ssa että Euroopassa. Hän on esiintynyt useiden merkittävien jazzartistien kanssa, joista mainittakoon mm. Dizzy Gillespie, Chick Corea, Joe Lovano, Kenny Werner, Kenny Wheeler, Betty Carter, Oscar Brown Jr., Erik Truffaz, , Grady Tate, John Hicks, Kirk Lightsey, Ellis Marsalis, Billy Hart, David Murray, Fred Hersch, Dr. Billy Taylor ja Jimmy Rowles. Jeri on laulanut tribuuttikonsertteja useille artisteille, kuten Nina Simone, Betty Carter, Abbey Lincoln, Carmen McRae, Sarah Vaughan, Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Eartha Kitt, Roberta Flack ja Mahalia Jackson.

Jeri Brown on julkaissut omalla nimellä 13 albumia – sekä Justin Time Records -levy-yhtiölle – että omalle, vuonna 2001 perustamalleen Jongleur Records -levy-yhtiöille. Jeri Brown on luonut merkittävän uran myös opettajana ja toimii tällä hetkellä Musiikin professorina sekä laulunopiskelun johtajana (Director of Vocal Studies and Professor of Music) Concordian yliopistossa, Montrealissa, Kanadassa. Jeri on tullut tunnetuksi myös lukuisista humanitaarisista projekteistaan.

14.5. klo 19 Malmitalo

The Great Helsinki Swing Big Band & Jeri Brown – Jazz Classics

16.5. ja 17.5. klo 22  Storyville Jazz Club

Janne Maarala Quintet featuring Jeri Brown.

Takaisin
Translate »