Joensuussa jytää: Ilovaarirock-klubit käynnistyvät Kerubissa

Kuvat: Brita Wirnes

14.01.2018 13:41


Legendaarinen Amadeus aloittaa Ilovaarirock-klubit 25.1. ja juhlistaa samalla 45-vuotista taivaltaan. Seisomassa vas. Risto Riikonen, Ilkka Auvinen, Ilkka Korjus, Matti ”Sami” Pesonen ja Heikki Hirvonen. Edessä: Hannu ”Heavy” Tikkanen.

Grand Old Rockers of Joensuu ry (GOR) ja Joensuun Kerubi-ravintola alkavat järjestää kuukausittain Kerubissa Ilovaarirock-klubeja. Kevättalven klubi-illoissa kuullaan eniten bluesia, rhythm and bluesia, soulia ja jazzia, ja syystalvi 2018 painottuu pop- ja rockmusiikkiin.

Iltojen isäntänä ja klubin ohjelmavastaavana toimii joensuulainen bluesmies Hannu ”Heavy” Tikkanen, joka on koonnut vuoden 2018 aikana pidettäviin yhdeksään iltaan yhteensä 12 yhtyettä. Kokoonpanoista kaksi on vierailevia bändejä ja loput kymmenen GORin omien soittajien orkestereita.

12.4. järjestettävää iltaa lukuunottamatta klubeille on vapaa pääsy. Musiikki alkaa jo kello 19, ja iltoja järjestetään läpi vuoden kerran kuussa lukuunottamatta kesä-elokuun taukoa.

25.1. illat aloittaa yksi Heavy Tikkasen omista bändeistä, legendaarinen  Amadeus, jonka ohjelmisto koostuu brittiläisestä bluesrockista sekä vanhoista rhythm and blues -klassikoista. 15.2. vuorossa on 50- ja 60-lukujen swingiin ja jump-bluesiin erikoistunut The Ballroom Jump. 22.3. esiintyy Elmos-yhtye solistinaan USA:sta Joensuuhun kotiutunut laulajatar Karli Storm. Karlin erikoisalana ovat jazz, blues ja soul, ja itse bändin ohjelmistosta löytyy myös vanhaa 60-luvun rautalankaa. 12.4. on vuorossa blues-ilta kahden bändin voimin. Illan aloittaa Heavy Tikkasen Sinner´s Soul, jonka jälkeen on vuorossa yksi Suomen johtavimmista ja kansainvälisimmistä rootsyhtyeistä, kokkolalainen Wentus Blues Band. Yli 30 vuotta toimineelta ja useissa eri maissa esiintyneeltä Wentus Blues Bandilta ilmestyy 9.2. uusi levy, Throwback. Kevään viimeisessä klubi-illassa 31.5. kuullaan vielä sähäkkää bluesia ja bluesrockia soittavaa  Hogstation -yhtyettä lämppärinään poppia- ja rockia esittävä Romanssi.

Itse Ilovaarirock-festivaali järjestetään Joensuun Ilosaaressa tänä vuonna 7.7. Festivaalin ohjelma julkaistaan lähi aikoina.

Kesä-elokuun aikana Ilovaarirock-klubeja ei järjestetä, mutta syyskuussa illat taas jatkuvat. Syystalven ohjelmisto painottuu enemmän rock- ja popmusiikkiin; 27.9.  klubilla esiintyy kaksi bändiä: Heavy Tikkasen Yx Kvartetti ja helsinkiläinen Leikkiväki. 25.10. kuullaan soulia ja funkia Soul Brothers -yhtyeen toimesta, 29.11. Peput Plays Eput -yhtye coveroi Eppu Normaalia, ja 20.12. Routaraja esittää poppia ja rokkia.

 

Takaisin
Translate »