Kulttuuritalo Martinuksen uusi konserttisarja M-klubi starttaa

Kuvat:

25.02.2020 08:57


Foreign Friends

M-klubi on Kulttuuritalo Martinuksen oma uunituore musiikkiklubi, joka järjestetään keväällä 2020 Martinuksen lämpiössä neljä kertaa. Luvassa monikulttuurista ja laadukasta musiikkia huippumuusikoilta. Kevään konserttisarjassa suomalaiset ja kansainväliset huippumuusikoit yhdistävät voimansa ja lopputuloksena syntyy kiinnostava sekoitus maailmanmusiikkia.

Foreign Friends (DE/IS/FI/SE/TR) yhtye esiintyy ensimmäisellä M-klubilla 5.3 klo: 19.00 alkaen. Yhtye esiintyi viime kesänä suurella menestyksellä Pori Jazzissa, Laitilan Jazzkukko festarilla sekä Tornion Kalotti Jazzissa. Yhtyeen ideana on yhdistää Suomen ulkopuolella syntyneet, mutta Suomessa asuvat ja uraansa tekevät muusikot esittämään suomalaiselle identiteetille tärkeitä kappaleita. Foreign Friends tulkitsee kappaleita jazzin näkökulmasta ja ottaa vaikutteita eri musiikkikulttuureista. Ohjelmistossa kuullaan klassikoita kuten ’Niin minä neitonen’, ’Mustasukkaisuus’, J. Karjalaisen ’Sankarit’, Lordin ’Hard Rock Hallelujah’ ja paljon muuta!

Foreign Friends:
Sid Hille – koskettimet, Anni Elif Egecioglu – laulu, Sigurdur Rögnvaldsson – kitara, ’Mamba’ Assefa – perkussio.

Torstai 5.3.2020 klo 19.00
Kesto noin 2h.
Liput: 11/6 € (sis. palvelumaksun) lippu.fi.

Martinuksen uusi M-Klubi valloittaa monikulttuurillisella musiikilla.    

Foreign Friends yhtyeen jälkeen klubisarjaa jatkaa inspiroivien soundien, energisten rytmien ja intohimoisten melodioiden maailmaan imaiseva Cuejero (FI/ES/CL). Sävellyksissä toisensa kohtaavat viinistä ja rakkaudesta kertovat flamenco-laulut sekä latinalaisen jazzin ja Välimeren groovet. Toukokuussa kuultava MA Rouf (IR/FI) edustaa jazzin yli satavuotiasta avoimuuden perinnettä. Lähi-Idän perinteisistä tummista rytmeistä ja hengellisestä sufi-musiikista lähtevä musiikki yhdistyy skandinaavisiin jazzvaikutteisiin. M-Klubi huipentuu toukokuun lopussa järjestettävään Helsinki-Cotonou Ensemble (FI/BJ) päättäjäiskonserttiin Martinuksen salissa. Yhtyeen musiikki on suoraan tanssisuoneen iskevä yhdistelmä beniniläisiä Voodoo -uskonnosta ammentavia perinnerytmejä, afrobeatia, jazzia ja funkkia.

 

Kevään klubipäivät ja esiintyjät:
05.3 Foreign Friends (DE/IS/FI/SE/TR).
02.4 Cuejero feat. Anette Åkerlund (FI/ES/CL).
08.5 Ma Rouf (IR/FI).
24.5 Helsinki Cotonou-Ensemble (FI/BJ)

Takaisin
Translate »