Kurt Elling Umon solistina

Kuvat: Anna Webber

18.02.2014 12:41


Kurt Elling

Jazzkansaa hemmotellaan ensi viikolla, kun UMO saa solistikseen Grammy-voittaja Kurt Ellingin.

Kurt Elling on yksi tämän hetken arvostetuimmista jazzlaulajista. Jokainen Ellingin kymmenestä levystä on ollut Grammy-ehdokkaana ja hänet on äänestetty Yhdysvaltojen jazz-journalistiliiton toimesta kahdeksan kertaa vuoden miessolistiksi. Grammyn hän voitti vuonna 2009 levyllään Dedicated To You.

Neljän oktaavin äänialan omaavan baritonin repertuaariin kuuluu sekä omia sävellyksiä että moderneja tulkintoja standardeista, jotka toimivat pohjana mm. improvisaatiolle, scat-laululle ja runoudelle.

Konsertissa tullaan kuulemaan sekä Ellingin omia kappaleita että hänen tulkintojaan mm. Frank Sinatran klassikkokappaleista. Mukana ovat mm. kappaleet My Foolish Heart ja Nature Boy. Hänen tulkintansa ja sovituksensa kappaleista Come Fly With Me, Norwegian Wood ja I Can’t Give You Anything But Love vakuuttavat taatusti jokaisen jazzlaulun ystävän.

Ahkerasti ympäri maailmaa konsertoiva Kurt Elling on saanut yleisön haltioihinsa ilta toisensa jälkeen. Vuonna 2011 hän vieraili ensimmäistä kertaa Suomessa, esiintyen tuolloin pienen kokoonpanonsa kanssa täydelle Savoy-teatterille. Nyt hänen lauluaan säestää upeasti soiva, svengaaga big band.

Konserteissa kuullaan myös vierailevaa pianistia Gary Versacea, joka tunnetaan erinomaisena jazzurkurina. Kysyttyä muusikkoa ovat työllistäneet pestit mm. John Scofieldin, John Abercrombien ja Maria Schneiderin kokoonpanoissa.

UMO & Kurt Elling

Ke 26.2.2014 klo 19.00 Savoy-teatteri, Helsinki

Ennakot: Lippupalvelu

To 27.2.2014 klo 19.30 Espoon kulttuurikeskus, Louhisali, Espoo

(ovet auki klo 19.00). Ennakot: Lippupiste

Takaisin
Translate »