Lenny Pickett ja Roberta Gambarini UMOn solisteiksi

Kuvat:

17.06.2014 11:02


Lenny Pickett (Photo: Mary Ellen Matthews)

UMOn ja Savoy-teatterin yhteistyö poikii kovan luokan konsertteja tulevalle syksylle. UMOn solistiksi Savoy-teatterin upeisiin puitteisiin saapuvat Tower of Powerista ja Saturday Night Livestä tuttu saksofonisti Lenny Pickett syyskuussa sekä moninkertainen Grammy-ehdokas, italialainen jazzlaulaja Roberta Gambarini marraskuussa.

Lenny Pickett

Savoy-teatterin syyskauden avajaisia vietetään UMOn ja saksofonisti Lenny Pickettin The Prescription -levyn julkaisukonsertin merkeissä kahtena iltana. Albumi julkaistiin kesäkuussa Yhdysvalloissa ja nyt on Euroopan-julkaisun vuoro.

Maailmankuulu tenorisaksofonisti Lenny Pickett oli pop- ja funkyhtye Tower of Powerin torvisektion keskeinen jäsen vuosina 1972–1981, Saturday Night Live -ohjelman yhtyeen jäsen vuodesta 1985 ja sen musiikillinen johtaja vuodesta 1995 alkaen. Pickett on pitkäaikainen sessiomuusikko ja sovittaja, joka on tehnyt töitä useiden eturivin artistien kanssa David Bowiesta Elton Johniin ja David Byrnestä Katy Perryyn, eikä hänen omaleimaisesta saundistaan voi erehtyä. The Prescription on, hämmästyttävää kyllä, Pickettin yli 40-vuotisella uralla vasta miehen toinen oma albumi.

Konsertissa kuullaan joukko Pickettin riehakkaasta valssaavaan vaihtelevia sävellyksiä, mm. tanakka versio Tower of Powerin kiistatta suurimmasta hitistä What Is Hip?, albumin nimikkokappale The Prescription, jonka Pickett sävelsi alun perin Saturday Night Liven mainoskatkoa varten, sekä a 90-luvulla UMOn taiteellisena johtajana toimineen ja levynjulkaisukonserteissa orkesteria johtavan Rich Shemarian säveltämä leikkisä A Sad State of Affairs. Yhtenä huippukohtana voidaan pitää kappaletta UMO, jonka Pickett sävelsi kuvitellessaan suomalaisen talven ennen ensimmäistä käyntiään Suomessa.

”Tämä on ainutlaatuinen projekti, jossa on niin taiteellisia sävyjä kuin hidasta bluesia, nopeaa swingiä, funkia ja eklektisiä elementtejäkin – albumia ei ole helppo luokitella”, Pickett itse kuvailee.

TO 11.9.2014 KLO 19.00

Lenny Pickett & UMO: The Prescription -albumin levynjulkaisukonsertti

Kapellimestarina Rich Shemaria

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 36,50 €/ 32,50 € (Normaalihinta 34 €, eläkeläiset, työttömät, opiskelijat ja lapset 32,50 € + Lippupalvelun toimituskulut alk. 2,50 €). Kysy myös Ravintola Preston Show & Dinner -paketteja!

Roberta Gambarini

Roberta Gambarini

Roberta Gambarini

UMOn solistivieraaksi saapuu italialainen jazzlaulaja, useita alan palkintoja pokannut Roberta Gambarini (s. 1972).

Virheettömästä laulutekniikastaan, silkkisen lämpimästä soinnistaan ja improvisoivasta scat-laulustaan tunnettua Gambarinia on ylistetty mm. parhaaksi uudeksi jazzvokalistiksi 50 vuoteen ja häntä verrataan usein Ella Fitzgeraldin ja Sarah Vaughanin kaltaisiin legendoihin. Niin Gambarinin omat levytykset kuin ajattomat amerikkalaiset klassikkokappaleetkin taipuvat hänen käsittelyssään englanniksi, italiaksi, ranskaksi ja espanjaksi jopa neljän oktaavin äänialassa. Kaksi hänen albumiaan ovat olleet Grammy-ehdokkaana vuoden parhaan jazzlevyn kategoriassa; Easy to Love vuonna 2006 ja So in Love vuonna 2009.

Oman trionsa lisäksi Gambarini on tehnyt uransa aikana yhteistyötä mm. Michael Breckerin, Herbie Hancockin, Christian McBriden ja Roy Hargroven kanssa. Nyt Gambarini vierailee UMOn solistina toista kertaa, valloittaen marraskuisen Helsingin Savoy-teatterin upeissa puitteissa.

 

TO 6.11.2014 KLO 19.00 

Roberta Gambarini & UMO

kapellimestari Kari Heinilä

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 36,50 € / 32,50 € (Normaalihinta 34 €, eläkeläiset, työttömät, opiskelijat ja lapset 32,50 € + Lippupalvelun toimituskulut alk. 2,50 €). Kysy myös Ravintola Preston Show & Dinner -paketteja.

Takaisin
Translate »