Miekkaniemen 20. juhlavuosi

Kuvat:

08.01.2019 15:20


Sole Azul (© Tiitus Petäjäniemi)

Juhlavuonna 2019 jo 130 vuotta Laitisen suvun liiketoimintaa 155-vuotiaassa Miekkaniemessä Isoisosetä Joh. Laitisen jalanjäljissä! Miekkaniemi B & B, kahvila ja musiikkiklubi 20 vuotta!

Miekkaniemen kahdennenkymmenennen juhlavuoden konsertit aloittaa torstaina 31.1.2019 kello 19 Sole Azul.

Kun varkaat veivät soittimet Azulin kaupungissa Argentiinassa, päätti Harri Kuusijärvi viedä tangon ja tehdä siitä omansa. Syntyi Sole Azul.

Sole Azul on keväällä 2017 perustettu trio, joka repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan. Yhtye esittää jazzmusiikista tutuin tyylikeinoin itse säveltämäänsä tangovaikutteista musiikkia sekä sovituksia suomalaisista ja argentiinalaisista tangoista.

Harmonikkataiteilija Harri Kuusijärvi on tunnettu virtuoottisesta soittimen käsittelystään ja monipuolisuudestaan. Kuusijärvi on mm. kantaesittänyt lukuisia nykyklassisia teoksia, esiintynyt vuosia Jaakko Laitisen kanssa ja ollut omalla Koutus-yhtyeellään maailmanmusiikkilistojen kärkipaikoilla.

Vuoden 2017 Pori Jazzin Ted Curson -palkinnon saanut saksofonisti-säveltäjä Pauli Lyytinen on tullut tunnetuksi mm. yhtyeistään Elifantree, Pauli Lyytinen Machinery, Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri, Equally Stupid ja Raoul Björkenheim eCsTaSy.

Eero Tikkanen on yksi Suomen jazzkentän kysytyimpiä basisteja, joka tunnetaan mm. Mopo- ja The Mystic Revelation of Teppo Repo -yhtyeistä.

Sole Azul  
Pauli Lyytinen, sax
Harri Kuusijärvi, acc
Eero Tikkanen, bs

Liput 15 euroa! Lämpimästi tervetuloa!

Ja jos jäi viime kesänä Sampo Lassila Narinkka Miekkaniemessä kuulematta, nyt on mahdollisuus kokea Narinkan lumo (vaikka toistamiseen) lauantaina 16.2.2019 kello 19.    

Sampo Lassila Narinkan ohjelma on matka klezmerin, Itä-Euroopan juutalaisten mystisen kansanmusiikin ja sen eri tyylien maailmaan. Vaikuttavista live-esiintymisistään tunnetun trion konsertti alkaa hyvin perinteisellä klezmerillä ja vanhaan tyyliin soitettuna. Kappale kappaleelta musiikkiin lisätään sävyjä ja tehoja ja lopuksi päädytään yhtyeen omintakeiseen originaalimusiikkiin, uuteen suomalaiseen klezmeriin, suomiklezmeriin.    

Konsertisssa klezmer kulkee matkan 1800-luvun Bessarabian pienistä juutalaiskylistä, Sthetl:eistä, aina nykyaikaiseksi ja robustiksi suomalaiseksi ”lähiöklezmeriksi”, joka saa sävyjä nykysuomalaisesta mielenmaisemasta ja eri musiikkityyleistä – kansanmusiikista, jazzista, tangosta ja jopa kamarimusiikista.  

Musiikki on melodista, herkkääkin, surusilmäistä ilon musiikkia – toisaalta balkantyylistä groovaavien rytmien musiikkia huumoria ja improvisaatiotakaan unohtamatta. Klezmermusiikin tummanpuhuva kertova sävy liittyy konserteissa myös kappaleisiin liittyviin sanallisiin tarinoihin.   

Ja jos uskaliaita paikallisia pelimanneja löytyy, klezmerin yhteisöllisen perinteen mukaan halutaan tarjota paikallisille pelimanneille mahdollisuus liittyä yhtyeen mukaan ylimääräisenä esitettävään traditionaaliseen klezmerkappaleeseen yhtyeen kotisivulta ladattavan nuotin (ja oman nuottitelineen) tukemina.  

Vuodesta 2012 konsertoinut Sampo Lassila Narinkka on julkaissut kaksi levyä: debyyttialbumi Suomiklezmer (2013) nousi kärkikahinoihin useilla maailmanmusiikkilistoilla ympäri maailman, ja tuorein Vierailla Mailla -levy (2016) oli muun muassa ehdokkaana vuoden etnoalbumiksi Emma-gaalassa 2017. Poikkeuksellisen monipuolisesta taustastaan tunnettu kontrabasisti-säveltäjä Lassila on uransa aikana vaikuttanut muun muassa yhtyeissä Edward Vesala Sound & Fury, Krakatau, Eero Hämeenniemi Nada, Doina Klezmer, Zagros Ensemble, Sinfonia Lahti ja Avanti!.

Aleksi Trygg ja Markku Lepistö ovat tuttuja useista kansanmusiikin, jazzin ja klassisen musiikin kokoonpanoista ja Markku tunnetaan erityisesti myös kaksirivisen harmonikan taitajana mm kansainvälisessä Samurai -yhtyeessä.   

Sampo Lassila Narinkka (kokoonpano tällä kiertueella)
Sampo Lassila, kontrabasso
Aleksi Trygg, viola pomposa
Markku Lepistö, harmonikka  

Liput 15 euroa

Takaisin
Translate »