Mikko Antila Group – Soil – Arabiasalissa

Kuvat: Kuva Youtubesta

12.04.2019 16:15


Mikko Antila Groupin konserttilogo (@Lumi Hartikainen)

Mikko Antila Group on yhtye, joka koostuu 16 muusikosta. Arabiasalin konsertissa yhtye soittaa Mikko Antilan 50-minuuttisen sävellyksen ”Soil” (suom. Maaperä). Musiikkia on jazzfuusiota, jossa on paljon vaikutteita esim. myöhäisromantiikasta, kansanmusiikista ja popista.

Yhtyeeen nuoret muusikot ovat tuttuja mm. jazz-piireissä jo pientä mainetta niittäneestä Peela-yhtyeestä, Nyky Ensemblestä ja uutta progressiivista kansanmusiikkia soittavasta Vimmasta ja monesta muusta yhteydestä. Antila on saanut sävellystyöhönsä suuresti vaikutteita modernin jazzin huipuilta, kuten Brad Mehldaulta, Pat Methenyltä, Carla Bleyltä ja Ambrose Akinmusirelta. Paljon ideoita hän on myös saanut modernin klassisen uranuurtajilta, jotka ovat tehneet häneen suuren vaikutuksen, kuten Morton Feldman, Luigi Nono ja Steve Reich. Tervetuloa kuuntelemaan!

Mikko Antila: composition, arrangement, lyrics, vibraphone
Pessi Jouste: violin
Lotus Tinat: violin
Anna-Maria Viksten: viola
Sujari Britt: cello
Akseli Porkkala: contrabass
Maja Mannila: vocals
Iina Johanson: vocals
Kalle Mattila: vocals
Jesse Vilhomaa: alto saxophone
Sami Leponiemi: tenor saxophone
Johannes Granroth: electric guitar
Otto Porkkala: acoustic guitar
Miika Vintturi: piano
Antti Ahoniemi: electric bass
Axel Tuliara: drums

Mikko Antila

 

Mikko Antila (s. 1998) on jazzmuusikko/säveltäjä Helsingistä. Vibrafonia pääsoittimenaan (opettajana tällä hetkellä Panu Savolainen, aiemmin mm. Janne Tuomi ja Harri Lehtinen) soittava multi-instrumentalisti työskentelee useissa hyvin erilaisissa kokoonpanoissa, kuten Sibelius-Akatemian NYKY Ensemblessä tai vaikkapa omissa jazz-, soul-, ja teknokokoonpanoissaan. Antila on hyvin muuntautumiskykyinen minkä tahansa instrumentin äärellä, ja tähtää aina yhtyeen hyvään kokonaissoundiin.

Isompi projekti Mikolla oli ollut mielessä jo yli vuoden. Mahdollisuudet tehdä jotain isommalla kokoonpanolla oli nyt paremmat kuin koskaan aikaisemmin, joten täytyi vain päättää tapa, millä musiikillinen ja lyrikaalinen ilmaisu olisi aidointa. Vuoden 2019 alkupuolella bändikokoonpano selkiytyi Mikon mielessä, ja hän keräsi jäsenet 16-henkiseen yhteeseensä. Sopivat muusikot löytyivät nopeasti, ja sävellystyö alkoi. Mikko kokee, että tuntemus monenlaisesta musiikista on laajentanut hänen musiikillista sanavarastoa hyvin moniulotteisesti.

”Soil” sisältää myös tekstiä Mikko Antilan kynästä. Tarina teoksessa on sirpaloitunut runo, joka käsittelee teemoja ihmisen erkaantumisesta luonnosta ja valtavasta ilmastokriisistämme. Teksti on tarkasti suunniteltu olemaan sävellyksen rinnalla vahvistamassa tunnetiloja.

Arabiasali 15.4. klo 19.00
Konsertin kesto 50 min
Liput  7€, opiskelijat 5€

 

Takaisin
Translate »