Perinteistä melodista jazzia raumlaisittain

Kuvat:

19.06.2013 12:49


Vasemmalta Saku Suoknuuti, Pekka Lankinen, Kari Porkka, Lauri Ellilä

Sofronoff Band perustettiin alkujaan v. 2001 raumalaisen Lönnströmin taidemuseon housebändiksi. Taidemuseo toimii Raumalla Valtakadun varrella sijaitsevassa hienossa, 100 vuotta vanhassa rakennuksessa. Talon rakennutti aikoinaan kodikseen kauppaneuvos Wladimir Sofronoff.  Tästä kuviosta on peräisin yhtyeen nimi.

Vuodesta 2005 yhtye on soittanut kokoonpanossa Lauri Ellilä, saksofonit ja klarinetti, Pekka Lankinen, piano, Kari Porkka, kontrabasso ja Saku Suoknuuti, rummut.  Soittajat ovat kaikki pitkän linjan amatöörimuusikoita.

Sofronoff Band on esiintynyt useasti raumalaisen Café Salin erittäin suosituissa jazz-illoissa.  Kuluvana vuonna yhtyeen solistiksi on kiinnitetty Paula Kuusisto, raumalainen musiikinopettaja, joka on toiminut myös kuoronjohtajana ja laulanut pienyhtyeissä.  Bändin ohjelmisto muodostuu pääasiassa perinteisestä, melodisesta jazzista.

Jazzperinteitä kunnioittaen melodista jazzia esittävä Sofronoff Band

Jazzperinteitä kunnioittaen melodista jazzia esittävä Sofronoff Band

Jazzperinteitä kunnioittaen melodista jazzia esittävä Sofronoff BandYhtye esiintyy laulusolistinsa Paula Kuusiston kanssa kesän aikana ainakin kahdesti.

Sastamalan Laiturikahvilassa soi perinteikäs jazzmusiikki perjantaina 5.7.2013 klo 21 alkaen.  Silloin kannattaa jazzmusiikin ystävien, kuten myös kaikkien sielläpäin lomaansa viettävien, suunnata askeleensa Laiturikahvilaan heinäkuun ensimmäisen viikonlopun viettoon.  Tiedossa on rautaista svengiä Rautaveden upeissa maisemissa.  http://www.laaksonlaiturit.fi/fi/laiturikahvila/

Yhtyeen seuraava esiintyminen ajoittuu Rauman Pitsiviikolle.

http://www.rauma.fi/kuva/kulttuuri/pitsiviikko/default.htm

Silloin Sofronoff Band on lavalla viikon huipennuksessa Mustan Pitsin yössä 26.7.2013.  Keikkapaikkana tällöin Raumalla on Café Sali, http://www.cafesali.fi/ missä soitto alkaa noin klo 19.00 illalla.   Perjantai-illan voi hyvin aloittaa svengaavan jazzin tahdissa ja jatkaa sen jälkeen iltaa iloisissa tunnelmissa yön muissa tapahtumissa.  Raumalle kannattaa lähteä hieman kauempaakin nauttimaan jazzista ja maailmanperintökohteen, Vanhan-Rauman, idyllisestä puutalomiljööstä.

Takaisin
Translate »