RitmÅbon Urban Paris yhdistää tanssin ja jazzin

Kuvat:

08.05.2018 08:14


Leela Petronio (© Anja Beutler)

Kansainvälinen perkussiivisen tanssin ja elävän musiikin esityssarja RitmÅbo vie katsojat toukokuussa Pariisin tyylikkäisiin, rosoisiin ja kansainvälisiin metropolitunnelmiin. Sarja jatkuu perjantaina 11. toukokuuta Urban Paris illalla, joka yhdistää urbaania perkussiivista tanssia, steppiä, kehomusiikkia ja jazzsävyjä Pariisin innoittamana. Luvassa on niin ikonisen metropolin sykettä, monikulttuurista nyky-Pariisia, esineiden luomaa rytmistä tanssia sekä klassista tyylikkäiden boulevardien tunnelmaa.

Esityksen huippuvieraana nähdään muun muassa rytmishow Stompin Euroopan kokoonpanossa pitkään tanssinut ranskalainen steppi- ja kehomusiikkitanssija Leela Petronio. Illan musiikkivieraina kuullaan eturivin kotimaisia jazzmuusikoita trumpetisti Jorma Kalevi Louhivuorta ja nousukiidossa olevaa nuorta jazzpianisti Mikael Myrskogia. Iltaa isännöi ranskaa sujuvasti taitava steppitanssija ja laulaja Jussi Lindroos. Odotettavissa on siis mielenkiintoinen ja upea toukokuinen RitmÅbo-ilta kansainvälisissä tunnelmissa.

Sekä amerikkalaisen rytmisteppi- että maailmalla suosiotaan nostavan  kehomusiikkikulttuurin ytimessä pitkään mukana ollut Leela Petronio nähdään nyt ensi kertaa solistina Suomessa. Esiintyjänä karismaattisen ja humoristisen Petronion taustalta löytyy monia tanssi- ja musiikkivaikutteita. Hän on Stompin ohella tanssinut muun muassa kehomuusikko Keith Terryn Body Music show’ssa sekä pääsyt seuraamaan läheltä amerikkalaista rytmisteppikulttuuria äitinsä, jazzsteppaaja Jimmy Slyden tanssiparin, Sarah Petronion kautta. Hän on myös esiintynyt monissa tuotannoissa Ranskassa ja USA:ssa.

RitmÅbo on perkussiivisen tanssin ja elävän musiikin esityssarja. Sarjan kansainvälisiä esityksiä on nähty Turussa vuodesta 2010. RitmÅbo-illat perustuvat artistien kohtaamiseen, eri tanssi- ja musiikkityylien vuoropuheluun, improvisaatioon sekä hetkellisyyteen.

RitmÅbo sarjaa on tukemassa Läntinen tanssin aluekeskus ja esitykset tuottaa Jussi Lindroos. Kevään RitmÅbo sarjassa nähdään Urban Paris illan lisäksi flamencovierailu kesäkuussa.

 

RitmÅbo – Urban Paris
Pe 11.5.2018 klo 19 
Vimma konserttisali, Aurakatu 16 Turku
Liput 28,50/23,50e  
Liput Tiketti
www.ritmabo.com

 

Takaisin
Translate »