SaloJazz 2019: kansainvälisiä huippuvieraita ja kotikonsertteja

Kuvat: Osku Rajala

31.01.2019 15:12


Värre Vartiainen avaa SaloJazzon kevätkauden 2019

Alkanut vuosi tulee SaloJazzin osalta olemaan jälleen sarja kodikkaita, tiivistunnelmaisia, värikkäitä, moderneja, perinteisiä, pienillä ja suuremmilla areenoilla järjestettäviä konsertteja.

SaloJazz Liven kevätohjelma jatkaa kolme vuotta käynnissä ollutta ympärivuotista jazzmusiikin konserttitarjontaa. Vuoden päätapahtuma on syyskuun viimeisen viikonlopun SaloJazz Festival.

Kevään kansainvälistä huippua edustavat pitkän ja monipuolisen uran jazz-kentällä tehnyt yhdysvaltalainen pianisti Phil Markowitz ja Grammy-palkittu viulisti Zach Brock huhtikuun alun keikalla. Veturitallin ollessa kevään suljettuna, ”väistötilana” toimii konsertissa Salon lukio.

Maaliskuussa järjestetään pienimuotoinen festivaali, kun samalla viikolla Salossa vierailee ranskalainen Impérial Orphéon ja kotimainen laulukokoonpano Signe.

Kevätkausi alkaa Ystävänpäivä-etkoilla Varre Vartiainen Trion seurassa ja päättyy Berghäll Trialityn konserttiin remontin jäljiltä avatussa Veturitallissa toukokuussa.

SaloJazz Liven keikkojen liput ovat aiemmasta käytännöstä poiketen ennakkomyynnissä verkossa. Toinen uusi avaus on kotikonserttien aloittaminen. SaloJazzin ensimmäisen kotikonsertin musiikista vastaa saksofonisti Jukka Perko, jonka mukanaan tuomat muusikot yleisö saa tietää vasta konsertissa. Oman kotinsa voi ilmiantaa konserttipaikaksi osoitteessa info@salojazz.fi.

SaloJazz järjestää käynnistyneenä vuonna myös rytmimusiikin koulutusta työpajojen muodossa. Suunnitteilla on myös rytmimusiikin säännöllisen koulutustoiminnan aloittaminen Salossa. SaloJazzin kanssa yhteistyössä Salon kaupunki ja Jazz Finland.

 

SaloJazz Liven kevätohjelma www.salojazz.fi
Liput: www.lippuautomaatti.fi/salojazz

Takaisin
Translate »