Signe avaa Ylistaron Kaukolankylän jazzkerhon 35-v juhlavuoden

Kuvat:

02.03.2019 14:44


Signe avaa jazzkerhon juhlavuoden (© Venla Helenius)

Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho ry viettää 35-vuotisjuhlaa vuonna 2019. Juhlavuosi alkaa virallisesti 20.3. klo 19 Ylistaron ravintola Tarossa, jossa yhdistys perustettiin tammikuussa 1984. Musiikista vastaa mainetta niittänyt vokaalikvartetti Signe.

Yhdistyksen toiminta käynnistyi 35 vuotta sitten vilkkaana. Järjestettiin muun muassa klubikonsertteja, jameja, elokuvaesityk­siä ja luentotilai­suuk­sia. Jalansijan sai pian myös Kalliojärvi jazz & blues, joka tosin lopetettiin muutama vuosi sitten. Viime vuosina yhdistys on sen sijaan järjestänyt konsertteja pääasiassa Seinäjoella, monet niistä mainioksi havaittujen kotikonserttien muodossa. 

Nyt on aika juhlia 35-vuotista yhdistystä, joka tarjoaa juhlavuoden ensimmäisen konsertin kotikonnuillaan Ylistaron Tarossa. 

Sulattaa sydämet

Sydämiä sulattanut Signe on neljän naisäänen ja kontrabasson muodostama vokaaliyhtye, jonka sävellyksissä kuuluvat nykyklassisesta ja kansanmusiikista imetyt vaikutteetpohjoismaisen jazztradition rinnalla, ja musiikki soljuu vapaasti improvisoiden – yleisöystävällisesti. Liikutaanjazzin, nykymusiikin ja kuunnelman rajapinnoilla. 

Signe esiintymislavalla (© Marita Nyrhinen)

Signe vie jazzista ponnistavaa omaperäistä ilmaisuaan kohti runoutta poikkeuksellisen instrumentaation muodossa.Kokoonpanossa laulavat Riikka Keränen, Selma Savolainen, Josefiina Vannesluoma sekä kontrabassoa soittava Kaisa Mäensivu.

Talven aikana Signe on valmistellut ensimmäistä albumiaan, joka koostuu yhtyeen itse säveltämästä ja sanoittamasta materiaalista. Albumin äänitekninen tuotanto lisää uusia ulottuvuuksia yhtyeen aiemmin kuultuun ja tutuksi tulleeseen akustiseen soundiin.  Musiikki virtaa ja polveilee paitsi jazzin, myös nyky- ja kansanmusiikin maisemissa.

Signe edusti Suomea Nordic Jazz Comets -showcasessa London Jazz Festivaalilla marraskuussa 2018.

Signe esiintyy keskiviikkona 20.3.2019 klo 19 Ravintola Tarossa Ylistarossa.

Liput à 15 € , ennakkoon  ylistarojazz@netikka.fi tai 050 554 3964.

Takaisin
Translate »