Summer Jazz Clubilla kaksi trioa ja meksikolaismausteita

Kuvat:

05.06.2014 17:44


Lakecity Groovers Summer Jazz Clubilla 27.5. (Kuva: Heta Nykänen)

Järjestyksessään toinen Summer Jazz Club järjestetään Jyväskylässä Popparissa tiistaina 17.6. Klubilla esiintyy aina kaksi kiehtovaa nuoren polven yhtyettä, joilla on vahvoja siteitä Jyväskylään. Tällä kertaa lavalle nousevat Rural Citizens ja trio Backdoor Boys vierailevana tähtenään Hector Lepe. Popparissa järjestettävä klubi-ilta pidetään kesäna aikana vielä kahdesti 22.7. ja 12.8.

Rural Citizens on kolmen eri lähtökohdista ponnistavan muusikon yhteenliittymä, joka pyrkii luomaan omaa saundiaan pohjoismaisen jazzin hengessä. Kitaristi Heikki Selamo on soittanut kokeellista, elektronista jazzia Virta-yhtyeen riveissä, basisti Simo Kärki on esiintynyt indiebändi Hello Giantsin kanssa ja rumpali Teemu Mustonen on vaikuttanut niin Oulun punkpiireissä kuin Jyväskylän rock- ja jazzympyröissä. Rural Citizensin musiikki yhdistelee perinteisiä suomalaisia saundeja urbaaniin jazzmusiikkin ja kappaleissa voi myös kuulla kaikuja kantrista, rautalankamusiikista ja freestä.

Backdoor Boys puolestaan on perinteisellä pianotriokokoonpanolla toimiva yhtye, jonka musiikissa jäsenten henkilökohtaiset vaikuttimet ja mieltymykset suodatetaan perinteisen, amerikkalaisen jazzmusiikin sekaan. Trio Backdoor Boysin ohjelmisto koostuu bändin oman tuotannon lisäksi lainakappaleista, joissa omaleimaisesti lyödään yhteen mm. jazzstandardit, suomalainen iskelmä sekä eurooppalainen taidemusiikki. Vierailevaksi solistikseen Summer Jazz Clubille Backdoor Boys saa meksikolaisen kitaristin Hector Lepen, joka Suomessa on keikkaillut mm. pianisti Marian Petrescun kanssa. Lopputuloksena saadaan kvartetti, jonka yhteissoitto on täynnä energiaa, vauhtia ja yllätyksiä

Rural Citizens

Heikki Selamo, kitara

Simo Kärki, kontrabasso

Teemu Mustonen, rummut

Trio Backdoor Boys

Pekka Löhönen – Kontrabasso

Teemu Mustonen – Rummut

Antti Lähdesmäki – Piano

feat. Hector Lepe – Kitara

Liput: 8/5€ (VIP, opiskelijat)

www.facebook.com/summerjazzclub

Takaisin
Translate »