Summer Jazz Clubilla modernin jazzin juhlaa

Kuvat:

10.06.2017 13:14


Hilkka Louhivuori

Tiistaina 20.6. Jyväskylän Popparissa päästään todistamaan todellista nykyjazzin ilotulitusta, kun lavalle nousevat Hilkka Louhivuori Quartet sekä Antti Lähdesmäen ja Ari-Pekka Kauppisen musiikkia esittävä trio. Louhivuoren kvartetin myötä Summer Jazz Clubilla kuullaan pitkästä aikaa laulettua jazzia, ja Lähdesmäki-Kauppinen trion energinen musiikki tempaisee mukaansa niin kuulijan mielen kuin kehonkin.

Hilkka Louhivuori Quartet on tuore jyväskyläläislähtöinen yhtye, joka nyt soittaa debyyttikeikkansa. Quartet yhdistelee musiikissaan elementtejä mm. elektronisesta musiikista, hip hopista, soulista sekä jazzista. Hilkka Louhivuori on monipuolinen laulaja, pianisti ja säveltäjä, joka on tullut tutuksi monipuolisissa rooleissa mm. Northern Governorsissa, Emma Salokoski Voicesissa ja Jyväskylä Big Bandissa. Hänellä on vahva tausta pianistina, mutta nykyään fokus on yhtä lailla laulussa ja laulunkirjoituksessa.

Yhtyeessä soittavat laulusta ja kosketinsoittimista vastaavan Louhivuoren lisäksi kitaristi Lauri Kallio, basisti Pekka Löhönen sekä rumpali Ilkka Oksanen. Bändin kaikki jäsenet ovat Jyväskylän Konservatorion kasvatteja, jotka sittemmin ovat levinneet opiskelemaan ja toimimaan muusikoina Suomen lisäksi ympäri skandinaviaa — mm. Göteborgiin Ruotsiin ja Århusiin Tanskaan. Popparissa päästään siis todistamaan todellista paluuta kotikentälle.

Lähdesmäki-Kauppinen Trio sai alkunsa vuonna 2014 Summer Jazz Clubilla, kun klubien isäntä, pianisti Antti Lähdesmäki tapasi basisti Kauppisen ensimmäistä kertaa. Fuusiosta ammentava musiikki on sävelletty yhteisten improvisaatioiden pohjalta, ja musiikin lähtökohtana on antaa sen elää ja kehittyä tilanteen mukaan. Kaiken perustana toimiva yhteissoitto ja soundi on kehittynyt uniikiksi trion toimiessa Helsingissä viikoittain jamihousebandina yli vuoden ajan, ja sittemmin jäsenet ovat käyneet paikan päällä hakemassa oppia ja inspiraatiota musiikkiin niin pohjoismaisesta jazzista kuin afrikkalaisesta musiikista.

Summer Jazz Club Jyväskylän Popparissa tiistaina 20.6.2017 kello 21.00
Liput 8/5 euroa.
Lipunmyynti ovelta 20.30, ennakkoliput Popparista.

Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa. Yhteistyössä myös Jyväskylän Yliopistopaino sekä Ravintola Poppari.

 

Takaisin
Translate »