Suomalais-venäläisen yhteistyön helmiä Rajaton Jazzissa

Kuvat:

22.01.2014 10:58


Kansainvälisen tapahtuman pääesiintyjänä on tällä kertaa jazzlaulaja Juki Välipakka, joka jatkaa yhdessä pietarilaisten huippumuusikoiden kanssa Venäjällä heinäkuussa alkanutta hedelmällistä yhteistyötä. Vuotalon lavalle Välipakan kanssa nousee Pietarin parhaimmistoon kuuluva The Jazz Classic Trio, joka on voittanut lukuisia kilpailuja ja esiintyy aktiivisesti eri festivaaleilla ympäri maailmaa. Rajaton Jazz -festivaali Vuotalossa perjantaina 14.2. klo 19.

Juki Välipakka on Suomessa perin harvinainen ilmiö, miespuolinen jazzlaulaja. Hän on voittanut vuosien 1996-1999 ja 2001-2003 Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestykset ja tullut tunnetuksi taitavana improvisoijana, jolta irtoavat scat-soolot, vivahteikas tunnelmointi, falsettilaulu ja erilaiset ääni-improvisaatiot. Juki teki debyyttinsä jazzlaulajana vuonna 1995 vanhalla Umo-klubilla Juki’s Pack -yhtyeensä kanssa. Hän on pitkän linjan muusikko-laulaja, jonka intohimona on laaja-alaisuus. Sekä säveltäjänä että esittäjänä hän hallitsee populaarimusiikin tyylilajeja rockista ja countrysta rhythm and bluesiin ja souliin, musikaalisävelmistä jazziin.

Jazz Classic Trio

The Jazz Classic Trio

Rajaton jazz -tapahtumassa kuullaan yhtyeitä myös Close Encounters Helsinki – St.Petersburg -festivaalilta. Mikko Sarvanne & The Hip Company on viime syksynä perustettu 11-henkinen jazzyhtye, joka soittaa Mikko Sarvanteen sävellyksiä. Yhtyeen soitannossa yhdistyvät mieleenpainuvat melodiat, eteenpäin vyöryvä svengi ja big band-perinteet. Tästä musiikista voi nauttia oman jazztuntemuksen laajuudesta riippumatta. Mikko Sarvanne & The Hip Company koostuu Helsingin Pop & Jazz-konservatoriossa, Metropoliassa ja Sibelius-Akatemian jazzosastolla opiskelevista muusikoista.

Toinen vieraileva yhtye on Laur Telliskivi Trio joka on perustettu Tallinnan Georg Ots –musiikkikoulussa kesällä 2012. Trio on esiintynyt muun muassa kansainvälisillä Nõmme Jazz ja Jazzkaar -festivaaleilla, ja heidän kappaleensa “Dogma” voitti toisen palkinnon Uno Naissoo -sävellyskilpailussa. Laur Telliskivi Trion ohjelmisto koostuu pääosin omista sävellyksistä, joissa rikkaat harmoniat ja värikkäät improvisaatiot kohtaavat pohjoismaiset melodialinjat.

Juki Välipakka & The Jazz Classic Trio (RUS)

Juki Välipakka – laulu, Andrei Zimovets – piano, Nikolai Zatolochny – kontrabasso, Jegor Krjukovskih – rummut

Laur Telliskivi Trio (EST)

Laur Telliskivi – piano, Martin-Eero Kõressaar – basso, Mihhail Nikitin – rummut

Mikko Sarvanne & The Hip Company (FIN)

Joona Kilponen – trumpetti, Tomi Nikku – trumpetti, Kirsi-Marja Harju – trumpetti ja flyygelitorvi, Miika Hyttinen – pasuuna, Frans Thomsson – alttosaksofoni ja sopraanosaksofoni, Ukko Heinonen – tenorisaksofoni, Erik Hippi – tenorisaksofoni ja huilu, Anni Thomsson – baritonisaksofoni, Teemu Kekkonen – piano, Mikael Saastamoinen – basso, Sami Nummela – rummut, Mikko Sarvanne – sävellykset, sovitukset, yhtyeenjohto

Rajaton jazz –festivaali, Vuotalo, Helsinki

pe 14.2. klo 19,

Liput alk. 11/10 e

Kesto 120 min, sis. väliajan

Järj. Venäläinen kulttuuridemokraattinen liitto Helsingissä ry, yhteistyössä Pop & Jazz Konservatorion ja opiskelijafestivaali Close Encounters Helsinki – St.Petersburg kanssa

Takaisin
Translate »