Taavetin 18. Vallijamit

Kuvat:

06.07.2019 17:38


Tuusulanjärvi Big Band

Perinteisesti keskellä kesää lauantaina 13. heinäkuuta klo 15 saadaan Taavetin linnoituksen Vallijameihin uusi vieras. Ensiesiintymään tulee Tuusulanjärvi Big Band kapellimestarinaan Petri Krzywacki. Tämä täysikokoinen big band on toiminut yli 30 vuotta pääosin Keski- Uudellamaalla. Viimeiset parikymmentä vuotta orkesteri on keskittynyt yksinomaan bigbandeille tehtyyn musiikkiin. Orkesterin ohjelmisto kattaa parisataa sävellystä klassisesta jazzista kotimaisiin tangoihin.

Tünde Mäkäräinen (© Matti Korhonen)

Vallijamien historiassa ensi kesän soitto on jo 18. kerta Taavetin linnoituksessa, niinpä on mukava saada paikalle uusi tuttavuus. Laulusolisti on Tynde Mäkäräinen ja orkesterin kanssa tulee myös lauluyhtye nimeltään Green Dale Four. Tuusulanjärvi Big Bandin tulo Taavettiin perustuu kapellimestari Petri Krzywackin ja alkuvuodesta edesmenneen valokuvaaja Matti Korhosen yhteistyöhön viime kesältä. Kun tarkemmin tutkii tätä orkesteria, huomaa että sen muusikot ovat kyllä Taavetissa vierailleet vuosien myötä. Kapellimestari Petri Krzywacki on käynyt kitaristina. Puhaltajista ainakin Arto Alaspää, Heikki Haimila ja Raimo ”Pelle” Näätänen sekä basisti Ilkka Hopia ja rumpali Hannu Thoren ovat eri yhtyeiden mukana täällä käyneet.

Vallijamit jatkaa Luumäen kesäjuhlaperinnettä. Kesäluumäkeläisen napakka puheenvuoro on vielä arvoitus mutta Luumäkiseuran puffetti on tulossa paikalle kuten ennenkin. Mutenkin Luumäkiseura ottaa päävastuun tapahtumasta. Puheenjohtaja Jorma Uusiheimala toivottaa luumäkeläiset kesävieraineen ja Tuusulanjärvi Big Bandin lämpimästi tervetulleeksi piknik- muotoiseen tapahtumaan Taavetin linnoituksen valleille.

Lippuja myy etukäteen Antikvariaatti Punaparta, kuten jo niin monta kertaa aikaisemminkin.

 

Takaisin
Translate »