Tanssitaan ”Porvoon mitalla”

Kuvat:

22.04.2014 08:14


Porvoon Taidetehtaalla järjestetään pe 25.4 klo 21.00 -00.30 kunnon tanssiaiset 1960-luvun malliin. Illan tanssimusiikista vastaavat nonstop-tyyliin Pentti Lasanen Big Swing orkesteri laulusolistinaan Minna Lasanen sekä Toni & Dan Antone Combo. Pentti Lasanen on sovittanut tilaisuuteen varta vasten kymmenkunta ikivihreää suosikkia kuten Tuuli Tuo Tuuli Vie ja Vanhan Veräjän Luona.

Kevättanssiaisten äiti ja järjestäjä Minna Lasanen kertoo aloittaneensa yhteistyön isänsä kanssa varsinaisesti vasta vuosi sitten Loviisassa.

– Pentti Lasanen Big Swing oli buukattu konsertoimaan sinne ja minut pyydettiin laulusolistiksi. Isänihän on kotoisin Loviisasta ja minä Porvoosta. Konsertti oli loppuunmyyty ja porvoolaiset närkästyivät, kun eivät saaneet tällaista konserttia itselleen.

Ronnie Kranckin yhtye oli 1960-luvulla Suomen suosituin, Pentti Lasanen (oik.)

Ronnie Kranckin yhtye oli 1960-luvulla Suomen suosituin, Pentti Lasanen (oik.)

– Niinpä päätin järjestää heille oman konsertin viime syksynä Porvoon kulttuuritalo Grandiin ja sekin myytiin loppuun. Porvoon konsertin jälkeen moni tuli kysymään minulta swing-tanssiaisia, koska jalka oli sen verran vipattanut.

– Mietimme tätä vakavasti aika pitkään ja päädyimme järjestämään tanssit 60-luvun malliin. Siinähän isäni on ekspertti.

– Hän soitti 1950- ja 60 luvuilla Ronnie Kranckin orkesterissa, joka oli aikansa suosituin tanssiyhtye. Monet sen ajan nuoret (mm. jutun kirjoittaja) tanssivat silloin Penan ”pillin” mukaan.

Minna Lasanen on ammattilaulaja ja esiintynyt jo parisenkymmentä vuotta, viimeiset 14 vuotta lähinnä risteilylaivoilla Itämerellä.

Vuosina 1992 -2000 hän asui Ruotsissa ja Kreikassa. Minna ei ole juuri aiemmin esiintynyt isänsä kanssa, koska he ovat halunneet pitää uransa erillään. Nyt tiet ovat kuitenkin yhdistyneet.

Illan orkesterit:

Pentti Lasanen Big Swing orkesteri: Pentti Lasanen (lead, cl,as), Mikko Mäkinen (as, bs, cl), Joonatan Rautio (ts), Arto Lehtola (ts, cl), Tero Saarti (tp), Pelle Näätänen (tb), Petri Krzywacki (gt), Pekka Sarmanto (b) ja Jartsa Karvonen (dr) sekä Minna Lasanen (voc).

Pentti Lasanen Big Swing Orkesteri

Pentti Lasanen Big Swing Orkesteri

Tony & Dan Antone combossa soittavat: Dan Antone (keys), ”Aku” Nyyssönen (dr), Pentti Lasanen(sax) ja  Toni Antone (gt, voc)

Taidetehdas on uusi, kokonaisen korttelin kokoinen kulttuuri- ja kongressikeskus Porvoossa. Taidetehtaalla on kokous- ja tapahtumatiloja, taiteilijoiden työhuoneita, vaihtuvia näyttelyitä, elokuvateatteri, kahviloita ja ravintoloita sekä Kauppakuja.

Osoite: Läntinen Aleksanterinkatu 1, 06100 Porvoo, Finland.

Info: puh. 010 231 8200 ma-pe 9-18, la 11-16. info@taidetehdas.fi

Liput 32,50 € / tanssiaiset tai 61,50 € / show & dinner (buffet-illallinen ravintola Vitriinissä klo 19).

Osta lippu

 

Takaisin
Translate »