TBB:n juhlavuosi huipentuu Savoy-teatterissa

Kuvat: TBB ja MK

26.09.2019 06:25


"Diiva & Brel"

Tapiola Big Bandin 50 v-juhlakonsertissa la 26.10 klo 15.00 lavalle nousee kolme alansa huippua. Tähtisopraano Mari Palo ja näyttämötaikuri Martti Suosalo esittävät sovittajamestari Esko Heikkisen mainiota musiikkia, teemana ”Diiva svengaa” ja ”Jaques Brelin lauluja”. Ohjelmassa kuullaan Palon herkullisia ooppera-aarioita ja Suosalon muhkea jazzsirkusvarietee Brelin tekstein. Duolta lienee lupa odottaa myös yllätyksiä?

Kapellimestari Esko Heikkisen  tekemiä iloisen raikkaita sovituksia on esitetty viime aikoina täysille katsomoille. Tämän vuoden  maaliskuussa Mari Palo tarjosi TBB:n kyydissä poikkijazzillisen ”svengaavan kulttuurielämyksen” Espoon kulttuurikeskuksessa.

Marin ja Eskon kemiat toimivat…

Oopperalavoilta tunnettu musiikin maisteri Mari Palo on osoittanut olevansa myös kevyen musiikin taitaja. Marin loistelias lavakarisma ja Eskon rento huumorilla höystetty johtaminen täydentävät saumattomasti toisiaan.

Teatterin moniottelija Martti ”Manu” Suosalo on kuin ilmetty belgialainen lauluntekijä Jaques Brel. Jokainen Brelin laulu on pienoismusikaali, jossa esittäjältä vaaditaan huimaa heittäytymistä. Sen ”Manu” hallitsee suvereenisti. Suosalo ja kitaristi Pekka Tegelman ovat esittäneet Breliä menestyksellisesti jo 20 vuoden ajan.

Jacques Brel (1929-1978) oli arvostettu laulaja-lauluntekijä, runoilija ja näyttelijä. Hän kuvasi tuotannossaan arkielämää omaperäisen kekseliäästi ja runoilijan rentoudella. Brelin älykäs sanankäyttö on hämmästyttävän sujuvaa ja visuaalista. Harva toinen lauluntekijä osaa muutamalla arkisella sanalla ilmaista yhtä paljon.

Tapiola Big Band on musiikinopettaja Martti ”Mape” Lappalaisen johdolla vuonna 1969 käynnistyneen Big Band tradition alkuperäinen orkesteri.  Uusi tuleminen alkoi 30 vuoden tauon jälkeen vuonna 2011, kun vanhat TBB:läiset kohtasivat Mapen muistotilaisuudessa. Maestro Esko Heikkinen on piiskannut legendan juhlavuoden kunniaksi todella vahvaan iskuun.

Savoy-teatterissa la 26.10.2019 klo 15.00, Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki

Legendaarinen Tapiola Big Band ja tähtivieraat ”Diiva & Brel”

Liput alkaen 48 eur, www-lippu.fi

Tapiola Big Band

KAPELLIMESTARI:
Esko Heikkinen
SAKSOFONIT:
Riikka Matala, Jyrki Nummi, Vili Järvinen,
Maria Matula, Seppo Olkkonen
PASUUNAT:
Juha-Matti Suominen, Juha Mursula, Leo Glad, Jouko Antere
TRUMPETIT:
Raimo Korhonen, Matti Riikonen, Martti Outinen, Jukka Niemi, Elisa Kristola
KOMPPI:
Pekka Mesimäki p, Jussi Hovilainen b, Tuukka Dunkel dm

Solisteina Mari Palo ja Martti Suosalo

Kitarassa Pekka Tegelman

Takaisin
Translate »