The Music of Nancy Wilson & Cannonball Adderley

Kuvat:

09.04.2014 18:52


Reija Lang ja Riku Niemi

Big Band –musiikin ystäville on luvassa keskiviikkona 16.4. Keravasalissa kevään huipputapaus, jossa kohtaavat uudet sävyt, uudet sovitukset ja asialleen omistautunut huippumuusikkojen tiimi. Laulusolistina toimii karismaattinen Reija Lang, vuoden 2002 “Lady Summertime” –jazzlaulukilpailun voittaja. Konsertin erikoisvieraana nähdään virtuoottinen vibrafonisti Riku Niemi. Arricone Big Band on kapellimestari Erno Tiittasen johtama kokoonpano, ja sen muusikot edustavat kotimaisen big band jazzin kärkinimiä.

Illan ohjelmisto saa voimansa 60-luvun taitteen jazztyylistä päivitettynä tämän päivän tulkinnalla, ja sen innoittajana on toiminut hard bop -tyylisuuntaa edustava Nancy Wilsonin ja Cannonball Adderleyn musiikki. Sovitukset ovat Erno Tiittasen käsialaa. Yhtye on julkaissut syksyllä 2013 kiittävät arviot saaneen levyn “Reija Lang & Arricone Big Band, with special guest Riku Niemi” Hub Productions –levymerkillä.

Reija Lang on ilmaisuvoimainen vokalisti, joka on tehnyt useita kiittävät arviot saaneita big band -produktioita. Hän on liikkunut 1990-luvun lopusta lähtien laajalla skaalalla jazzin kentässä, myös lyyrikkona ja sanoittajana, ja julkaissut 5 albumia eri kokoonpanoilla.

Riku Niemi on tunnettu nokkamies Riku Niemi Orchestrasta, joka on Suomen ainoa jatkuvasti kiertävä ammattimainen rytmimusiikin viihdeorkesteri. RNO:n vieraana on nähty taiteilijoita Jorma Kääriäisestä Elastiseen, ja nyt Niemi pääsee näyttämään virtuositeettinsa myös jazztulkitsijana.

Erno Tiittanen tunnetaan arvostettuna sovittajana, jolla on laaja-alaista näkemystä eri tyylisuunnista. Hän on sovittanut teoksia mm. UMO:lle, RNO:lle, Nat Newborn Big Timelle ja lukuisille big bandeille sekä teatteripuolella mm. Helsingin kaupunginteatterille.

Kapellimestari & sovittaja: Erno Tiittanen

Laulu: Reija Lang

Vibrafoni: Riku Niemi

Trumpettisektio: Teemu Mattsson, Mikko Koponen, Mikko Pettinen, Janne Toivonen

Pasuunasektio: Kasperi Sarikoski, Jay Kortehisto, Heikki Tuhkanen, Jussi Vuorinen

Saksofonisektio: Ari Jokelainen, William Suvanne, Roope Löflund, Jukka Uljas, Pasi Lackman

Komppi: Jari Kanninen/piano, Timo Tuppurainen/kontrabasso, Teemu Eronen/rummut

The Music of Nancy Wilson & Cannonball Adderley”

Ke 16.4.2014 klo 19

Keravasali, Keskikatu 3a, Paasikivenkuja, 04200 Kerava

Liput 20e + toimitusmaksu, www.piletti.fi

Takaisin
Translate »