Torvikopla Big Bandilta Eppu Normaalia swinginä ja Popedaa salsana

Kuvat: Jari Latva-Teikari

02.05.2014 15:12


Torvikopla Big Band studiossa helmikuussa 2014.

Torvikopla Big Band esittää uudet manserock-sovitukset albumillaan Outoon valoon. Manserockin klassikoista tehdyt sovitukset ovat Torvikopla Big Bandille räätälöityjä, ja niiden takana on suomalaisia jazz-sovittajia, kuten Petri Juutilainen, Erno Tiittanen ja Jere Laukkanen.

Levynjulkistuskeikalla Tampereen Pakkahuoneella 16.5.  solistikaarti on näyttävä: Torvikoplan kanssa lavalle nousevat manserock-vaikuttaja ja bluesmuusikko Heikki Silvennoinen, muhkeasta äänestään tunnettu tenori Pentti Hietanen, nouseva vokalistikyky Noora Louhimo sekä lukuisissa pop-, rock ja funkbändeissä vaikuttava Jari Latva-Teikari, joka on Torvikopla Big Bandin vakituinen laulusolisti. Lisäksi rap-artisti Hannibalräppää keikalla yhden kappaleen verran.  Levyllä heidän lisäkseen laulavat Costello Hautamäki sekä Heikki Salo.

– Olemme iloisia, että nimekkäät solistit ovat lähteneet ennakkoluulottomasti mukaan tulkitsemaan manserockia uudella tavalla, toteaa Torvikopla Big Bandin taiteellinen johtaja Maiju Virtanen.

Virtanen on yksi manserock-levyn ideoijista ja kantavista voimista. Hän on ollut mukana rakentamassa albumia alusta saakka. Idea manserock-levystä big bandin esittämänä syntyi jo vuonna 2011. Levynjulkaisukeikka Pakkahuoneella huipentaa pitkän levyprojektin.

– Odotan keikkaa innolla. On kiinnostavaa nähdä, miten big band -versiot otetaan vastaan kaupungissa, joka on leimallisesti rock-paikkakunta.

 

Outoon valoon -albumi avaa tamperelaiseen rockiin uusia sävyjä. Se sekoittaa luovasti musiikkityylejä, mutta saa tukevan selkänojan kahdesta perinteestä: manserockin roheasta särmikkyydestä ja big band -musiikin tyylikkäästä charmista. Mukana on sovituksia niin Eppu Normaalin, Popedan, Juicen kuten myös Kasevan ja Tabula Rasankin kappaleista.

 

Torvikopla on tamperelainen big band, jonka musiikissa yhdistyvät nuorten soittajien energisyys ja 1930-luvun suurten jazzorkesterien glamour. Noin 20-henkisessä jazzorkesterissa erilaiset puhallinsoittimet muodostavat hienon akustisen soundin ja dynamiikan, jota tukee komppisoittimien tiukka syke.

Torvikoplan soittajat ovat pääosin Tampereen yliopistojen opiskelijoita. Suurin osa soittajista on aktiiviharrastajia, mutta joukkoon mahtuu myös musiikin ammattilaisia ja muusikoksi opiskelevia. Outoon valoon on yhtyeen neljäs äänite.

Torvikopla Big Band: Outoon valoon

Levynjulkaisukonsertti  Pakkahuoneella (Tullikamarin aukio, 33100 Tampere)

Perjantaina 16.5.2014 klo 20 alkaen

Outoon valoon -levy toteutetaan osittain yhteisörahoituksella. 14. huhtikuuta päättyneen Mesenaatti.me-kampanjan aikana Torvikopla sai rahoitusta huimat 3526 euroa! Tuotto käytetään lyhentämättömänä albumin tuotantokustannuksiin, kuten kappaleiden editointiin, miksaukseen, masterointiin, levynkansiin ja painatukseen.

Torvikopla Big Band kiittää kaikkia mesenaatteja!

Takaisin
Translate »