Tuoreen levyn kappaleisiin reipasta lentoa keikalla

Kuvat: Matti Laipio

03.02.2018 11:32


Janne Huttunen Joonas Haaviston, Ville Herralan ja Jaska Lukkarisen kanssa

Lumimyräkän sotkemasta liikenteestä huolimatta varsin runsaslukuinen väkimäärä oli päässyt Janne Huttusen kvartetin levyn julkistamiskeikalle Koko Jazz Clubiin. Yleisö oli myös niin tyytyväistä kuulemaansa, että olisi halunnut enemmänkin kun yhden ylimääräisen.

Stadiasta saksofonin soiton opettajaksi valmistunut Huttunen on viimeiset 15 vuotta tehnyt monenlaista muuta kuin soittanut jazzia. Ansioluettelo erilaisen musiikin monipuolisuusmiehenä on mittava. Kreditteinä on mm. lukuisille popartisteille kirjoitettuja lauluja, monia levytuotantoja sekä keikkailuja erityylisissä taustabändeissä.

Jannen paluu vuosituhannen alussa soittamaansa jazziin alkoi viime vuonna, kun hän kokoamansa kvartetin kanssa teki muutamia keikkoja ja levyn, jonka hän juuri julkaisi. Tuoreen levyn kappaleet olivat myös Kokon keikan ohjelmistona ylimääräisenä kuultua funkahtavaa numeroa lukuunottamatta. Miehistökin oli sama kuin levyllä pianistia lukuunottamatta. Henri Mäntylää näet ansiokkaasti tuurasi Joonas Haavisto.

Suomessa jazzlevyt tehdään yleensä ennen bändien keikkoja, jolloin kappaleet ovat soittajille uusia. Siksi levyillä oleva musiikki pääsee yleensä kunnolla lentoon vasta keikoilla, jolloin muusikot tuntevat kappaleet ja pystyvät ottamaan enemmän vapausasteita tulkinnoissa.

Näin kävi myös Haaviston kvartetin kohdalla. Toki levy on erittäin hyvin tehty, mutta livenä kappaleisiin on tullut lisää potkua. Samoin Huttusen kanssasoittajat basisti Ville Herrala ja rumpali Jaska Lukkarinen ovat saaneet lisää tilaa myös solisteina, mitkä roolit he hoitivat kiitettävästi.

Kokossa etupäässä tenoria soittanut Huttunen on hyvinkin tervetullut vahvistus suomalaisten saksofonistien kärkikaartiin. Hän hallitsee todella hyvin torvensa koko rekisterin varman tekniikkansa turvin. Ylimääräisessä numerossa tuli esiin myös räväkämpää rock-sävytystä.

Janne Huttusen kvartetti Koko Jazz Clubissa 1.helmikuuta. Janne Huttunen, tenori- ja sopraanosaksofoni, Joonas Haavisto, piano, Ville Herrala, basso ja Jaska Lukkarinen, rummut.

Takaisin
Translate »