UMO ja pasunisti Marshall Gilkes Brass @ Sibelius Academy -festivaalilla

Kuvat:

04.06.2017 11:52


Marshall Gilkes

UMO Jazz Orchestra ja yhdysvaltalainen pasunisti Marshall Gilkes yhdistävät voimansa toista kertaa ­järjestettävän Brass @ Sibelius Academy –tapahtuman konsertissa Helsingin Musiikkitalon Sonore-salissa torstaina 8. kesäkuuta.

Marshall Gilkes on yhdysvaltalainen, vuonna 1978 syntynyt pasunisti ja kapellimestari, joka on vaikuttanut mm. Maria Schneiderin orkesterissa, Vanguard Jazz Orchestrassa ja WDR Big Bandissa. Tämä monipuolinen muusikko ja musiikillinen kameleontti yhdistelee jazzin spontaaniutta klassiseen musiikkiin tavalla, joka on tehnyt hänestä kysytyn esiintyjän, säveltäjän ja rivimiehen.

Konsertissa kuullaan materiaalia Gilkesin uusimmalta, kaksi Grammy-ehdokkuutta saaneelta Köln-albumilta, jonka hän teki yhdessä WDR Big Bandin kanssa. Lisäksi Gilkes säveltää ja sovittaa muutamia uusia kappaleita tätä konserttia varten.

Osana toista kertaa järjestettävää Brass @ Sibelius Academy -tapahtumaa pidetään myös Gilkesin mestarikurssi. Lisäksi Gilkes luennoi Helsingin Musiikkitalon auditoriossa 8.6. klo 11.30 aiheesta Daily Routines and Improvisation Practice for the Contemporary Musician.

UMO Jazz Orchestra on Suomen ainoa ammattimaisesti toimiva big band, jonka 16-miehinen kokoonpano tekee vuosittain noin 80 konserttia. Ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistellen yllätyksellisesti vanhaa ja uutta.

Brass @ Sibelius Academy on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian järjestämä kansainvälinen vaskisoitinten koulutus- ja konserttitapahtuma Helsingissä 5.-10.6.2017. Tapahtuman opettajina ja taiteilijoina ovat Taideyliopiston Sibelius-Akatemian vaskisoitinten opettajat sekä joukko muita kansainvälisesti arvostettuja vaskisoitintaiteilijoita. Mestarikurssien lisäksi tapahtuma tarjoaa korkeatasoisen konserttisarjan. Brass @ Sibelius Academy toteutetaan Svenska Kulturfondenin huomattavalla tuella. Projektilla pyritään vahvistamaan yhteistyötä sekä jakamaan ja kehittämään vaskisoitinkoulutuksen osaamista ja tietotaitoa Pohjoismaissa.

 

Brass @ Sibelius Academy  
Torstai, kesäkuu 8, 2017 klo 20, Musiikkitalo, Sonore
UMO & Marshall Gilkes (USA)

Liput Ticketmasterista 14,50 € / 7 €. Kaikki hinnat sisältävät palvelumaksut.

sites.uniarts.fi/brass-siba
facebook.com/BrassSiba

 

Takaisin
Translate »