Uusi TangoLab klubi

Kuvat:

05.10.2019 15:00


Nuevo Quinteto Otra Vez

Uuden aallon tangoyhtye Nuevo Quinteto Otra Vez järjestää yhteistyössä GLivelabin, Vakiopaineen ja BMusicin kanssa syyskuusta 2019 lähtien ennenkuulumatonta klubitoimintaa Tampereella ja Jyväskylässä. TangoLab on Nuevo Quinteto Otra Vezin isännöimä, genrerajoja iloisesti rikkova ja huippuluokan solistivierailla maustettu, kuukausittain toistuva klubikonsertti. Tässä tangolaboratoriossa tutkitaan tangon eri olomuotoja ja tarjoillaan yleisölle kaikkea, mitä tangon voi kuvitella olevan ja ennen kaikkea, mitä sen EI kuviteltu olevan! 

Ensimmäiset klubi-illat kuultiin 24. ja 25.9.2019. Silloin vieraana oli useiden suomalaisten jazzmuusikoiden kanssa yhteistyötä tehnyt laulaja-näyttelijä Maria Lund. 

Kari Ikonen (© Osku Rajala)

Lokakuussa on vuorossa Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon vuonna 2013 saanut pianisti, moogisti ja säveltäjä Kari Ikonen. Kerran kuussa järjestettävässä klubissa vierailevat syksyn aikana myös vibrafonisti Panu Savolainen sekä kokeilevista projekteistaan tunnettu gambisti Mikko Perkola. 

Kevään solistivieraiden nimet julkaistaan syksyn aikana, mutta huikeita ja yllättäviäkin nimiä on yhtyeen mukaan luvassa. 

Yhtye valmistelee yhdessä jokaisen solistin kanssa ainutlaatuisen ohjelmiston. Ideana on viedä Nuevo Quinteto Otra Vez -yhtyeen uuden aallon tango uusiin ulottuvuuksiin yhdistelemällä vahvojen solistien ja visionäärien musiikkia yhtyeen omaan taiteelliseen konseptiin. Kevätkaudella 2020 yhtye lupaa tuoda Keski-Suomeen solisteiksi myös kansainvälisiä taiteilijoita Argentiinasta, Saksasta ja Sveitsistä. 

Nuevo Quinteto Otra Vez tunnetaan rajoja rikkovista produktioistaan. Yhtye on säveltänyt uutta musiikkia, soittanut ja levyttänyt argentiinalaista tangoa Horacio Salgánin tyyliin, kolunnut Astor Piazzollan tuotannon aina harvinaisimpia helmiä myöten, kirjoittanut sovituksia eri solisteille, esiintynyt mm. Mikkelin orkesterin kanssa (2018) sekä levyttänyt argentiinalaisen tango klassikoita moderneina sovituksina yhdessä laulaja Martin Alvaradon kanssa (2019). Yhtyeen sävelkieli ammentaa vaikutteita niin argentiinalaisesta tango- ja tango nuevo -traditioista kuin klassisesta musiikista ja jazzista. Yhtyeen musiikkia on viime vuosina lehdistössä luonnehdittu ”uuden aallon tangoksi”. 

Tangoyhtyeen Jyväskyläläinen pianisti Matti Laukkanen on soveltanut osaamistaan säveltäjänä, sovittajana ja orkestroijana yhtyeen repertuaarin uudistamiseen ja eteenpäin viemiseen. Säynätsalossa asuva bandoneonisti Henrik Sandås on viime vuosina tehnyt soitintaan tunnetuksi esiintyen niin kamarimuusikkona kuin myös solistina mm. Turun filharmonisen orkesterin, Tapiola Sinfonietan, Kuopion Kaupunginorkesterin ja Lapin kamariorkesterin kanssa. Kitaristi Jere Haakana julkaisi 2019 omaa musiikkiaan sisältävän levyn Suomen Jazzliiton kiertueen merkeissä – levy on saanut ylistävät arviot useissa alan julkaisuissa. Petri Mäkiharju taas on yksi maamme ahkerimmin konsertoivia kontrabasisteja, niin kamarimuusikkona kuin kontrabassosektioiden kärjessä (Tampere Sinfonia, Kansallisooppera). Yhtyeen viulisti Antti Heerman on tunnustettu pitkän linjan jazz- ja tangoviulisti jonka uralle mahtuu lukuisia eri projekteja, yhtyeitä, solisti- ja kamarimusiikkitehtäviä. 

 

TangoLaboratoriot syksy 2019 

Kari Ikonen
22.10. Jyväskylä, Vakiopaine
23.10. Tampere, G Livelab

Panu Savolainen  
19.11. Jyväskylä, Vakiopaine
20.11. Tampere, G Livelab

Mikko Perkola
17.11. Jyväskylä, Vakiopaine
18.12. Tampere, G Livelab

 

Takaisin
Translate »