Uutta big band -musiikkia seitsemältä rumpalisäveltäjältä

Kuvat: Matias Mäkitalo

12.03.2014 09:40


Jyväskylä Big Band

Jyväskylä Big Bandin vuoden kohokohta, uuden musiikin konsertti ”Ensikäsityksiä – Kantaesityksiä 11”, kuullaan Jyväskylän Siltasalissa Ilkka Mäkitalon johtamana sunnuntaina 16.3.2014 klo 18:00. Tällä kertaa big band -sävellyksistä ei rytmien kirjoa puutu. Teokset on tilattu seitsemältä rumpalisäveltäjältä. Solisteiksi saapuvat virtuoosit Teemu Viinikainen (kitara) ja Panu Savolainen (vibrafoni).

Tilaussävellyksiä päästään kuulemaan ennätysmäärä. Kantaesitykset kuullaan kokeneemmilta konkareilta: Jukkis Uotila, Markus Ketola, Teppo Mäkynen, Mikko Hassinen sekä nuoremmilta Jyväskylä-taustaisilta lahjakkuuksilta: Touko Ruokolainen, Joonas Leppänen ja Siiri Partanen. Sävellystilauksia on avustanut Taiteen keskustoimikunta ja Teosto.

Jyväskylä Big Band on tunnettu suomalaisen uuden musiikin tulkitsijana ja edistäjänä. ”Ensikäsityksiä – Kantaesityksiä 11” jatkaa Jyväskylä Big Bandin, suomalaisten sekä erityisesti keskisuomalaisten säveltäjien yhteistyötä, joka on jatkunut aktiivisena jo vuodesta 1998 lähtien. JBB seilaa suvereenisti myös big band– ja maailmanmusiikista salsaan ja souliin, kouluttaa ja keikkailee myös kansainvälisesti ja on kasvattanut melkoisen määrän muusikkoja yli 30 vuoden aikana. Kapellimestari Ilkka Mäkitalo on luotsannut bändiä vuodesta 1995.

”…tämä pitkäkestoinen tilaussävellysprojekti on yksi Suomen jazzhistorian tärkeimmistä.”

-Pentti Ronkanen, Ksml 19.3.2013.

Su 16.3.2014 klo 18:00 Siltasali, Pitkäkatu 19-21, Jyväskylä

Jyväskylä Big Band: Ensikäsityksiä – Kantaesityksiä 11

Liput: 15/10 €

Solistit:

Teemu Viinikainen (kitara)

Panu Savolainen (vibrafoni)

Sävellykset:

Jukkis Uotila

Markus Ketola

Teppo Mäkynen

Mikko Hassinen

Touko Ruokolainen

Siiri Partanen

Joonas Leppänen

Takaisin
Translate »