Virron Mikolta komea konserttivideo

Kuvat: Martti Koljonen

18.01.2021 21:01


Mikko Virto

Rumpali Mikko Virto täytti 68-vuotta 17.1. Lieneekö hän ennakoinut koronaepidemian ja piti juhlakonsertin ennakkoon jo kolme vuotta sitten. ”Luottomuusikon tarina” taltioitiin stereoäänellä ja kolmella kameralla. Mikko lupasi silloin, että tuloksia tullaan näkemään myöhemmin hänen kotisivuillaan. Konsertin intro on valmistunut juhlan kunniaksi!

Bourbon Street Parade on dixiebandien “kansallislaulu”, joka useimmiten esitetään viimeisenä tai encorena, mutta voi sillä myös aloittaa konsertin. Bourbon Street Parade’n sävelsi New Orleans’lainen rumpali Paul Barbarin v. 1949, laulu kertoo samannimisestä kadusta.

Videolla nähtävällä Harri Aavaharjun sanoittamassa suomenkielisessä versiossa kysytään “Haluut sä mennä, mikset lennä, New Orleansiin”, jonka Ranskalaisen korttelin pääkatu Bourbon Street on. Bourbon Streetin Parade -kappaleen kanssa hauskan kontrapunktin muodostaa toinen dixiestandardi eli yhtäaikaa soitettu Won’t You Come Home Bill Bailey, jota aika usein kuulee soitettavan myös Bourbon Streetin sooloissa.

Harri Aavaharju 2018

Juhlakokoonpanon esityksessä on vain rumpusoolo, mutta muilta osin versio on hyvin perinteinen; trumpetit soittavat teemaa, fonit ja pasuunat tyylin mukaisia väliääniä. Banjo komppaa ja sousafoni hoitaa basson.

Rummuissa Thomas Rönnholm soittaa Pearl-marssivirveliä, Toni Kulku marssibassorumpua (Yamaha education model) ja Mikko itse settiä, jossa on sekä normivirveli (Pearl Masterworks 14″) että pikkolovirveli (Pearl signature 10″).

Harrin lauluosuuden jälkeen tulee rumpusoolo jossa Mikko vuorottelee Tumpin ja Tonin kanssa. Kappale loppuu perinteiseen commodore-sooloon (4 tahdin rumpusoolo), jonka jälkeen mennään loppuun.

Bourbon Street Parade Band 17.1.2018 Malmitalo: Grand Marshal; Uriel Hylton. Laulusolisti; Harri Aavaharju. Trumpetit; Jussi Saari, Jermu Nyberg, Risto Oinaala. Saksofonit; Arto Lehtola, Risto Salmi, Josi Heinilä. Pasuunat; Matti Iiramo, Ilkka Virto, Vladimir Sgurev. Banjo; Jukka Järvelä. Sousafoni; Robi Godzinsky. Rummut; Thomas Rönnholm, Toni Kulku, Mikko Virto.

Lisää videoita:

https://youtu.be/LA2PQrCBl-o PCB Delta Bound

https://youtu.be/mHYCrz46THI PCB Treme Song

https://youtu.be/-69BctYhxuk PCB Southern Night

https://youtu.be/W_wkpqd-yNo Jambalaya PCB + Jussi R.

https://youtu.be/SJNqnveIQgM PCB Everybody Needs Somebody To Love

https://youtu.be/p3zb8bQ2JAo This Masquerade ja Be My Husband; Petra Oksa (piano, laulu) Curre Q. Arto Lehtola ja Mikko Virto

 

Takaisin
Translate »