Perinnejazzarit uusivat kotisivunsa

Kuvat: Jazzrytmit arkisto

22.02.2020 19:57


Suomen PerinneJazz ry (SPJ) on päivittänyt kotisivunsa, www.perinnejazz.fi. Vuonna 2012 perustettu yhdistys vaalii perinteistä svengaavaa jazzia ja edistää siihen liittyvää toimintakulttuuria. SPJ tuottaa ja järjestää konsertteja, koulutusta, matkoja sekä muita musiikkitapahtumia. Kotisivuilta löytyy tietoa mm. yhdistyksen ja yhteistyökumppaneiden järjestämistä tapahtumista.

SPJ on antanut melkoisen vitamiiniruiskeen maamme perinnejazzin ja swingin genreen. Yhdistys on järjestänyt vuosittain noin 30 erilaista konserttia ja musiikkitapahtumaa. Merkittävimpänä vuonna 2017 aloitetut suuret konserttikiertueet eri teemoilla. Viime syksynä toteutetussa ”Toivejazzien illassa”; Tampereella, Turussa, Lahdessa ja Helsingissä kävi yhteensä 2000 maksanutta jazzin ystävää.

Jukka Laitasalo

– Pääkaupunkiseudulla järjestämme säännöllisiä jazztapahtumia kahdessa paikassa. Ammattiesiintyjien konsertit on keskitetty lähinnä Merisatamarannassa sijaitsevaan Café Caruseliin, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Laitasalo.

– Harrastajamuusikoiden kokoontumiset pidetään ravintola Nyyrikissä Käpylässä, jossa esitetään myös jazzaiheisia elokuvia. Maakunnallisia yhteistyökumppaneita ovat mm. Otavan Happy Jazz ja Pieksämäen Jazz Memories -tapahtuma sekä Jazzrytmit -verkkolehti.

Café Caruselin konserttien tuottaja Pepe Teirikari kehuu ylpeänä; – Tämän kevään esiintyjälista on perinnejazzin ja soulin ystävien unelmaa:

Heikki Sarmanto – Legendakvartetti (pe 28.2.), Sami Saari ja Jazzpojat (pe 6.3.), Jay Kortehisto & T-bones (ke 18.3.), Charlotte Kerbs & Wade Mikkola trio (ke 15.4.) ja Dizzy Queens (ke 13.5) sekä Uusi Radion Rytmipojat (ma 25.5.), jolloin on myös SPJ:n vuosikokous.

– Jazzin harrastajat pitävät Café Caruselia on erinomaisena tapahtumapaikkana. Sijainti ja kulkuyhteydet ovat ihanteelliset, pysäköintipaikkoja lähistöllä riittävästi. Ravintolassa on rento ilmapiiri, ystävällinen palvelu ja tarjolla kohtuuhintaista hyvää ruokaa. Myös konserttien ajankohta klo 18.00 -21.00, on varsinkin senioreille erittäin sopiva, mainostaa Teirikari.

– Puu-Käpylässä on tarjolla monipuolista jazzviihdettä, sanoo ravintola Nyyrikin tapahtumien tuottaja Jaakko Rinne.  Esitämme musiikkiaiheisia lyhytelokuvia ja jazzkonsertin. Ravintolasalin pöydät on katettu ruokailua varten klo 17.30 alkaen ja leffan jälkeen siirrytään alakerran jazzclubiin. Siellä kuullaan tasokas jazzkonsertti ja illan päätteeksi halukkaat voivat näyttää osaamistaan jameissa.

Ravintola Nyyrikin esiintyjät ja leffat: Barbeque JazzBand feat. Erja Uitto. Lyhytelokuva: “DDT” (ke 26.2.), Djangomania feat. Seija Vesterinen acc. Lyhytelokuva: ”VPK:n jamit 10-vuotta osa 1/2” (ke 25.3), Broadway feat. Mia Lundell. Lyhytelokuva: ”VPK:n jamit 10-vuotta osa 2/2” (ke 22.4) ja Corville Band, lyhytelokuva: ”Maestro ja maisema (Sibelius)” (ke 27.5)

– SPJ:n järjestämät Café Caruselin ja ravintola Nyyrikin tapahtumat ovat ilmaisia, muistuttaa SPJ:n sihteeri Niklas Andersson.  Yhdistyksen jäsenmaksu on vain  20 eur/v. Jäsenet saavat alennusta yhdistyksen järjestämistä maksullisista tapahtumista sekä jäsenkirjeen..

– Jäsenyys avoin kaikille svengaavasta jazzista kiinnostuneille. Yhdistyksemme  jäsenmäärä on noin 350 (31.12.2019) ja kassatilanne on vakaa. Tämä antaa hyvät mahdollisuudet kehittää toiminta-ajatusta edelleen mm. tukemalla nuoria lupaavia muusikoita stipendeillä

 

Takaisin
Translate »