Sähköbasson ukkosmaista jytinää

Kuvat:

16.11.2009 08:26

Charlie Wright's pub Lontoon Hoxtonissa tarjoaa menevää musiikkia useita kertoja viikossa

Souljazz, temperamenttinen funky poljento ja nykyjazzin suuntaukset ovat klubin tavaramerkkejä, mutta toki myös perinteistä jazzia on tarjolla. Live-esityksiä on lähes joka ilta ja viikonloppuisin meno jatkuu aina aamun pikkutunneille asti. Lontoon Jazz Festivaalien aikana klubilla on yhdeksän konserttia, mitkä on tuotettu yhdessä festivaaliorganisaation kanssa.

Klubin taiteellinen johtaja ja altto saksofonisti Zhenya Strigalev on lähtöisin Pietarista, mutta asunut jo lähes kymmenisen vuotta Lontoossa.

Reggie Washington jytisteli lauantai-iltana Charlie Wright's pubin hämäryydessä

 

Lauantai-iltana klubilla soitti basisti Reggie Washingtonin ”nelikko”, jossa oli rumpali, levyn sämplääjä DJ ja vieraileva kitaristi Jef Lee Johnson. Yhtyeen soitto sykki hyvin groovaavasti funky fuusiota, jossa oli elementtejä räpistä ja R&B:sta. Reggien sähköbasso liukui sutjakkaasti ja maukkaasti Marcus Millermäisellä otteella. Mielestäni siinä oli selkeästi samankaltaisuutta. Eipä se silti ole ihme, sillä nimenomaan Marcus Miller johdatteli hänet sähköbasson saloihin. Melkoista jytistämistä soitto oli, minkä voi ymmärtää, kun yhtyeen keulakuva on sähköbassovirtuoosi.  Klubi oli täpötäysi ja tunnelma erinomainen, mutta hikinen. Nuorekkaalle porukalle paikkaa voi hyvin suositella Lontoon ”visiitin” aikana.

 

 

 

 

 

Takaisin
Translate »