”Esko Linnavalli” big band -sävellyskilpailu 2009

Kuvat:

08.03.2009 21:39


Kilpailu tekee kunniaa UMO Jazz Orchestran perustajajäsenelle ja kapellimestarille, Esko Linnavallille, jonka kausi orkesterin taiteellisena johtajana kesti vuodesta 1975 vuoteen 1991. Linnavallia pidetään yhtenä UMO:n merkittävimmistä kapellimestareista, sillä hänen ansiostaan UMO:sta kehittyi kansainvälisesti tunnustettu jazzorkesteri sekä pysyvä instituutio Suomen musiikkielämässä.

Kilpailun tarkoituksena on nostaa esille uuden big band-musiikin tekijöitä sekä osaltaan tukea uuden musiikin säveltämistä ja esittämistä. Kaikki kilpailun finaaliin hyväksytyt kappaleet tulevat osallistumisen myötä Suomen Big Band -yhdistyksen käyttöön ja ne on tarkoitus saada levitykseen Suomalaisen musiikin tiedotuskeskuksen kautta.

Esiraati valitsee kilpailuun saapuneista kappaleista enintään 10 teosta, jotka UMO Jazz Orchestra esittää finaalikonsertissa Imatra Big Band Festivaaleilla 26.6-3.7.2009. Teokset kilpailevat anonyymisti ja kunkin teoksen säveltäjä selviää vasta palkintojen jaon yhteydessä. Tuomaristo valitsee konsertissa esitetyistä kappaleista kolme palkittavaa teosta. Palkinnot ovat: 1. palkinto 1500 euroa, 2. palkinto 1000 euroa ja 3. palkinto 500 euroa. Tuomaristolla on oikeus jakaa palkinnot toisinkin sekä jakaa myös erilaisia tunnustuspalkintoja. Myös yleisö saa antaa äänensä ja kappaleista valitaan yleisön suosikki lippuäänestyksen avulla.

Yhteystiedot:

Marjo Riihimäki

Kilpailusihteeri

p. 050-3610431

e-mail: kilpailu@sbby.com

www.sbby.com

KILPAILUN SÄÄNNÖT:

1. Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa musiikin tekijä, paitsi kilpailun tuomarit.

2. Kilpailukappaleen on oltava ennalta esittämätön. Kukin säveltäjä voi osallistua kilpailuun yhdellä teoksella.

3. Kilpailukappaleen tulee olla kestoltaan 4-7 minuuttia. Instrumentaatio on big bandin vakiokokoonpano (2 alttosaksofonia, 2 tenorisaksofonia, baritonisaksofoni, 4 trumpettia, 4 pasuunaa, piano, basso ja rummut sekä kitara). Kaikki vaskien sordiinot sekä flyygelitorvet trumpettien vaihtosoittimina ovat käytettävissä.

4. Partituurit sekä stemmat tulee toimittaa UMO Jazz Orchestraan 27.4. mennessä, osoitteella UMO Jazz Orchestra, Katajanokanlaituri 5, 00160. Kuoreen merkintä ”Esko Linnavalli big band -sävellyskilpailu”. Nuottimateriaali toimitetaan ainoastaan nimimerkillä varustettuna. Mukaan liitetään suljettu kirjekuori, jonka sisälle osallistuja laittaa omat yhteystietonsa: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

5. Palkinnot ovat: 1. palkinto 1500 euroa, 2. palkinto 1000 euroa ja 3. palkinto 500 euroa. Tuomaristolla on oikeus jakaa palkinnot toisinkin sekä jakaa myös erilaisia tunnustuspalkintoja.

6. Finalisteille ilmoitetaan osallistumisesta loppukilpailuun toukokuun loppuun mennessä.

7. Finalisteille maksetaan matkat Imatralle sekä majoitus kilpailun aikana. Matkat korvataan juna- tai bussilipun hinnan mukaan (2. lk). Ulkomailta tulevia tai ulkomaille meneviä matkoja ei makseta, mutta niihin voi hakea tukea erillisellä vapaamuotoisella hakemuksella Suomen Big Band -yhdistyksestä.

8. Finaalissa on mukana enintään 10 teosta, jotka esittää UMO Jazz Orchestra.

9. Finaalissa kappaleet arvostelee tuomaristo, jonka asettaa Suomen Big Band -yhdistys.

10. Kaikki finaaliin hyväksytyt kappaleet tulevat osallistumisen myötä Suomen Big Band -yhdistyksen käyttöön.

Kilpailuun toimitettuja teoksia ei palauteta, mutta finaalin ulkopuolelle jääneet teokset voi noutaa UMO Jazz Orchestrasta toukokuun 2009 loppuun mennessä

Lisätiedot: Suomen Big Band -Yhdistys ry, www.sbby.com

Kilpailusihteeri: Marjo Riihimäki, p. 050-3610431, e-mail: kilpailu@sbby.com

 

Takaisin
Translate »