Ladyt valloittivat Kajaanin

Kuvat:

06.07.2009 21:00

Kirjautumassa hotelliin oikealta Mette Juul (Tanska), Linda Lee (Latvia) ja Monika Liubinaite (Liettua)

Kilpailijoita on yhteensä 18 ja he ovat tulleet 16 eri maasta.  Kyse on siis varsin kansainvälisestä tapahtumasta.

Hatuna (Georgia) poikansa kanssaJuuri koetut pari helleviikkoa ovat kääntyneet ajankohtaan nähden ennätysviileäksi kesäsääksi.  Se ei kuitenkaan huoleta, sillä itse kilpailu, mikä on nyt järjestyksessään 14, pidetään sisätiloissa Kajaanin Kaukametsän konserttisalissa. Viime vuonna tapahtuma järjestettiin ensi kertaa Kajaanissa.  Kaupungissa pitkään järjestetty ”Kainuun Jazzkevät” tapahtumalle ei ollut enää jatkajaa, joten kaupungista puuttui nyt erityisesti jazzmusiikin saralle suuntautunut tapahtuma. Kaupungin päättäjät ottivat innolla uuden tapahtuman vastaan viime vuonna ja yhteistyö sai näin jatkoa ja ladyt ovat nyt toista kertaa Kajaanissa.

Tänään nämä nuoret naiset ovat kirjautuneet sisään hotelliin ja tutustuneet toisiinsa sekä kilpailuympäristöön. Huomenna alkavat tositoimet ensimmäisillä harjoituksilla, jotka kestävät kilpailuareenalla koko päivän.

Lady Summertime Orkesterin nuoret ja levottomat, mutta jo erittäin kovan kokemuksen omaavat, soittajat Aki Rissanen, Ville Herrala, Manuel Dunkel sekä Mikko Hassinen saapuivat iltapäivällä myös paikalle keskittymään neljän päivän ankaraan soittorupeamaan. Nämä herrat ainakin selvittävät tiensä varmuudella jatkoon ja finaaliin. Helpolla ei tämäkään finaalipaikka kuitenkaan tule, siitä pitävät kuumat ja tuliset 18 ladya huolen. Siis ankara puristus on pojilla edessä.

Lela Kaplowitz (Kroatia)

 

Takaisin
Translate »