Mitä kuuluu – Mette Juul

Kuvat:

07.07.2009 21:00

Mette Juul, Tanska

Hän sai palkinnoksi mm. esiintymiskiinnityksen Pori Jazzfestivaaleilla samana kesänä ja Turku Jazzin viime vuonna. Muistan hyvin hänen esiintymisensä Porissa jazzkadun lavalla. Ilma oli ankean sateinen, mutta Mette sai harvalukuisen sateenvarjojen alla kyyhöttävien kuuntelijoiden mielen virkeäksi ja temmattua heidät mukaansa pirteällä esiintymisellään. Lavalla hänen taustallaan puhalsi mm. yksi Pori Jazzin ikoneista Ted Curson. Tämä yhteys poiki esiintymismahdollisuuksia myöhemmin muuallakin. Turku Jazzin yhteydessä hän tapasi Jyrki Kankaan henkilökohtaisesti ja sai mahdollisuuden esiintyä uudestaan Porissa viime vuonna. Tästä hän oli hyvin onnellinen ja kiitollinen. Hän on esiintynyt myös kahdesti Turku Jazzissa, viimeksi tänä keväänä. Vierailuja Turussa hän arvostaa myös valtavasti, sillä festivaalin organisoinnista vastaava, taiteellinen johtaja, Kimmo Hyyppä kutsui hänet koko bändin kanssa esiintymään. Vierailuja Nardis Jazz Clubilla Istanbulissa ja Pariisin Sunside Jazz Clubilla hän muistelee myös lämmöllä.

Nömmen taikaa oli myös se, että hän pääsi esiintymään Tanskan edustajana Lady Summertime jazzlaulukilpailuun Hämeenlinnan Aulangolla 2007. Siellä hän oli myös yksi finalisteista. Tänään Mette on toistamiseen mukana näiden ihanien ladyjen kilvoittelussa Kajaanissa. Tilanne muuttui, kun toinen jo mukaan valituista espanjalaisista kilpailijoista joutui perumaan osallistumisensa. Mette oli valmis osallistumaan kilpailuun vain muutaman päivän varoitusajalla.

Mutta mitä kuuluu Mettelle tänään ja mitä muuta ovat nämä pari vuotta tuoneet mukanaan. Onko hänen elämänsä jazzlaulajana muuttunut kiireisemmäksi?  Kyllä vaan, vastasi Mette empimättä. Kaikki menee tällä hetkellä aivan hyvin. Töitä riittää, keikkoja on yleensä joka viikonloppu ja lisäksi on laulunopettajan töitä kahtena päivänä viikossa. Debyyttialbumin teko on työn alla hänen oman yhtyeensä kanssa, jossa soittavat Heine Hansen, piano Jesper Lundgaard, basso ja Alex Riel, rummut. Levyllä tulee olemaan 6 hänen omaa sävellystään standardien lisäksi. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla levyn ilmestymistä.

Takaisin
Translate »