Rytmikäs blues valloitti Kajaanin torilla

Kuvat:

10.07.2009 21:00

Meltem Ege, Turkki

Hän aloitti kappaleella ”They can’t take that away from me” siirtyen Chopinin, Steelmanin, Monkin ja Porterin sävellysten kautta musikaalimusiikkiin. ”My Favorite Things” tuli tunnetuksi musikaalista The Sound of Music.

Anne CzichowskyMeltem omisti yhden kappaleen Anne Czichowskylle, paikalla olleelle, viime vuoden kilpailun voittajalle. Se sai Annen liikutuksesta kyyneliin.

Lopuksi Meltem pyysi sekä Annen että Jukin lavalle ja täysi blues show oli valmis. He esittivät improvisoidusti pitkäksi venytetyn blues kappaleen ”Every day I have the Blues”. Kauniissa auringonpaisteessa esitys sai ihmiset hyvälle tuulelle, jonka saattoi aistia ihmisten vapautuneessa mukanaolossa. Koko torilla oli aito sinisointu tunnelma. Bluesin tempaisi mukaansa sellaisella otteella, että sitä harvoin voi kokea tällä tavalla. Koko triosta ja taustabändistä, St. Petersburg Jazz Quartetista, huomasi, että kaikki olivat hyvällä tuulella. He olivat löytäneet toisensa tavalla, jota ei koe joka päivä. Ulkoilmakonsertit olivat saaneet ikimuistoisen päätöksen.

Anne, Juki ja Meltem vauhdissa

Uskomme, että illan kilpailufinaalista tulee samalla tavalla uniikki, jota muistelemme vuosien saatossa jälkeenpäin hyvällä mielellä.  Ainakin kajaanilaisilla on vielä mahdollisuus tulla tätä tunnelmaa aistimaan Kaukametsän salille klo 19.00.

 

Takaisin
Translate »