Hauskaa ”funkkihumppaa” Teatterikadun lavalla

Kuvat:

17.07.2009 01:20

Hasmat Modine suoraan New Yorkista Pori Jazzin Teatterikadun lavalla keskipäivällä

Eipä silti aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, niin mikä on istuskella ja kuunnella tällaista mukaansatempaavaa musiikkia, ja vieläpä ilmaiseksi.

Tämä kahdeksan henkinen Hazmat Modine on varsin merkillinen yhtye.  Se ammentaa musiikillisen pohjan rikkaasta amerikkalaisesta maaperästä sekoittaen siihen vaikutteita aina 1920 luvun aikaisesta bluesista, swingistä, New Orleansin Rythmn & Bluesista yhtä lailla kuin jamaikalaisesta musiikista. Hasmat Modinen "liideri" ja harpisti Wade Schuman innostui laskeutumaan lavalta kadulle soittamaanYhtye muokkaa varsin vapaamuotoisesti eri musiikinlajeja yhteen kokonaisuuteen. Yhtyeessä on kaksi harmonikan soittajaa, jotka ilottelevat harmonisessa ja melodisessa kysymys-vastaus asettelussa. Yhtyeen nokkamies Wade Schuman soittaa harmonikan lisäksi kitaraa ja laulaa.

Hän innostui esityksen kuluessa siirtymään lavalta yleisön joukkoon kahdesti ja soitteli harppuaan letkeästi mukulakivikadulla. Setin puolivälissä hän soitti vielä yksin pitkän soolon huuliharpullaan.

Tämä on sellaista katu-uskottavaa joka päivän arkimusiikkia, mitä on helppo kuunnella.

 

 

 

Takaisin
Translate »